Инцидент у Будви приликом полагања венца

Поделите:

И док су свештеници Митрополије црногорско-приморске давали помен страдалима у Првом свјетском рату, догодио се инцидент, пренијеле су “Вијести”. Мјештанка Даринка Даја Љубиша протестовала је сматрајући да је ријеч о лажним историјским подацима.

радоначелник Будве Марко Царевић положио је вијенац на спомен плочу на зидинама Старога града, посвећену српским ослободиоцима Будве.

На табли која је изнад главних врата у Стари град постављена 1931. пише: “На успомену доласка храбре побједоносне Српске војске која послије јуначких побједа ослободи Будву, на Митровдан 8. новембра 1918. поставља Општина Будва”.

И док су свештеници Митрополије црногорско-приморске давали помен страдалима у Првом свјетском рату, догодио се инцидент, пренијеле су “Вијести”.

Мјештанка Даринка Даја Љубиша протестовала је сматрајући да је ријеч о лажним историјским подацима.

Настало је комешање, услиједиле су и тешке ријечи.

Свештеници су наставили са поменом, а окупљени су Љубишу извели из масе.

“Окупили смо се да још једном одамо почаст нашим херојима који су уписани златним словима у историју српског народа и града Будве”, рекао је Царевић и истакао да су они пред многобројним и много снажнијим непријатељем храбро устали у одбрану свог народа и своје Будве.

“Са ових простора је било 1.100 добровољаца и ми смо на њих поносни. Заједно са свим народима са простора Балкана, на Митровдан извојевали су побједу и побједоносно умарширали у овај град и донели нама завјет за будућност”, казао је Царевић, позивајући све да прихвате ове историјске чињенице.

(Тањуг)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here