Индија не жели Косово у међународним организацијама!

Поделите:

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадорком Републике Индије Нариндер Чаухан о даљем развоју економске сарадње и подршци Индије политици Србије по питању Косова и Метохије.
Амбасадорка Чаухан нагласила је у разговору да се Индија противи чланству тзв. „Косова” у међународним организацијама, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с Медијима.

У години када Србија и Индија обележавају 70 година од успоставлања дипломатских односа, Брнабић је истакла значај традиционалних и пријатељских односа две земље и посебно захвалила на подршци Индије територијалном интегритету и суверенинету Србије, додаје се у саопштењу.

Председница Владе и амбасадорка Индије разговарале су о економској и привредној сарадњи и могућностима за нове инвестиције и пројекте.

Чаухан је представила пројекат „Дигитал Индиа“ који та земља спроводи и понудила помоћ и сарадњу индијских и српских компанија у области дигитализације и ИТ сектора, будући да су управо то приоритети у раду Владе Србије. Амбасадорка је издвојила технолошки парк у Инђији као једну од најважнијих индијских инвестиција у Србији.

Премијерка Брнабић и амбасадорка Чаухан истакле су значај развоја сарадње у области туризма, као и у области креативне и филмске индустрије.

Очекује се да у наредном периоду Србију посети индијска делегација како би се разговарало о конкретним пројектима у области филмске продукције.

Такође, разговарало се и о потенцијалима за сарадњу у области производње трактора, инфраструктурних пројеката, као и сарадњи одбрамбених индустрија.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here