ИНФОСРПСКА: СЦЕНАРИО ДРЖАВНОГ УДАРА НА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ

Поделите:

Активни дио овог сценарија- операције, која је у току, кренуо је када су се обавјештајне службе укључиле у рад Интерресорне координационе групе у бази ЕУФОР-а у Сарајеву која је тако постала центар удара на Републику Српску и која представља експертску,, пропагандну групу,, састављену од више десетина стручњака за подршку домаћим медијима и невладиним организацијама, у извођењу психолошких операција. Ову групу чине,како наводе наши извори, припадници 15. Групе за психолошке операције, војске Велике Британије (15.Унитед Кингдом Псyцхологицал Оператионс Гроуп). Сви они, измедју осталог, изводе нформационе операције путем интернета, јавне дипломатије, невладиних организација итд…Контрола јавног мњења, медија, друштвених елита и најшире јавности које се налазе у овом процесу , од њиховог је примарног значаја.

Након ових спознаја, пало је у воду свако негирање да се Република Српска налази на мети појачаних обавјештајних операција неких западних земаља, у чему су углавном предњачиле опозиционе партије из Републике Српске окупљене у Савез за побједу. Да су пријетње Републици Српској ,, само измишљене приче актуелне власти у РС,, , поновио је 28.септембра ,,наивни,, актуелни члан предсједништва БиХ Младен Иванић, устврдивши да он нема доказе да се ико мјеша у изборе у Републици Српкој, односно БиХ. И не треба нико да се мјеша па ни Србија, рекао је Иванић. Но то и не чуди, с обзиром да су и опозиционе странке и њени лидери , како се наводи у поменутој анализи ,дио овог ширег удара на Републику Српску.

У потпуности је зачудјујући такав Иванићев став, након децидне изјаве предсједника Србије Александра Вучића, коју је дао на сједници Главног одбора СНС-а 24. септембра у Сава центру у Београду, у којој је потврдио овај западни сценарио према Републици Српској. Вучић је тада рекао да је то најбруталније мјешање западних сила у изборе у Републици Српској и да ће те доказе изнијети у јавност после октобарских избора у БиХ , са вјероватно више додатних детаља око свега овога о чему пише Инфосрпска , а које је добио од својих служби. Своју ограниченост ,,наивни,, Иванић је показао када је додао ,,да не жели да коментарише изјаве Вучића о мјешању странаца у изборе у БиХ док не види доказе,,. Од Вучића је Иванић добио брзи одговор,, да ништа није изненадјење,све знају само се праве наивни.Рећи ћу Иванићу све у лице , али након избора,,.

Но информациона операција против Републике Српске ушла је у своју завршну фазу, наводи се у анализи у којој смо имали увид и према којој је до сада урадјено:

-Премрежавање Републике Српске лажним невладиним организацијама

-Монополизација медијског простора завршена је

-Регрутација локалних изводјача завршена је

-персонализација противника (Милорад Додик) и његова сатанизација у завршној фази је

-Уништавања угледа институција безбједности Републике Српске настављена је

-Харангирање маса и испирање мозга, методологијом провокација и ескалација, траје и улази у завшну фазу

-Окупљање лажног узорка друштва у РС (Правда за Давида) на централном мјесту, које је најпогодније за медијску манипулацију ,траје и улази у завршну фазу, са најављеним ,,револуцијама,, препрекама за одржавање избора итд…итд…

-Инсценирање ,,варнице,, подразумјева неколико сценарија, прије свих онај који полази од Давора Драгичевића, оца трагично настрадалог младића Давида Драгичевића, и групе ,,Правда за Давида,, која протестује данима у Бања Луци.

-Затим евентуално угрожавање безбједности неког од лидера опозиције или групе ,, Правда за Давида,, за који би се оптужила актуелна власт итд…

Све ово прати и изузетно висока финансијска подршка овом виду субверзивног дјеловања обавјештајних сужби.Оне су пружиле значајну помоћ, организациону и методолошку , овдашњим медијима и НВО у изводјењу пропагандног рада. У тој наведеној подршци обавјештајне службе користиле су ,,преносне механизме,,, задржавајући прикривеност свог ангажовања на плану финансирања,обуке и локације састанака .Обуку представника невладиних организација за ,, меки државни удар,, на Републику Српску вршили су, прије свега, пензионисани представници обавјештајних служби. Састанци и обуке су одржавани на различитим мјестима (Румунија, Бугарска,Црна Гора…) и редовно су биле под надзором страних служби Велике Британије и САД.

Путем агената утицаја, обавјештајне службе су активно,интезивно, циљано изводиле и изводе психолошке операције у циљу врбовања и проналажења присталица жељних промјена у Републици Српској(Савез за побједу) .

Тај могући украјински сценарио у Републици Српској подразумјева и окупљање опозиције око једне кључне личности (Младен Иванић), који би се на главном протесту, који је група ,,Правда за Давида,, најавила за 5. октобар, ако додје до ескалације, појавио као личност која ће објединити опозицију и протесте.

Овакав план, у који су у покушају рушења Републике Српске укључене водеће западне обавјештајне службе и њихове амбасаде у Сарајеву, како се наводи у анализи, обухвата и оперативце Обавјештајно безбједносне агенције (ОБА) у Сарајеву, ветеране такозване Армије БиХ на терену, хорде навијача из Федерације БиХ, одредјене медије у РС и Федерацији БиХ , неке и у региону, одредјене невладине организације, опозиционе политичке партије у Републици Српској ,са бочном подршком партија из Федерације са којим чине власт на заједничком нивоу, дјелове друштва погодних за манипулацију.

Све се то дешава у моменту када се врши покушај девастације српског националног бића и демонизације лидера који сметају ,, новом светском поретку,, и његовом походу на Балкан..На глобалном плану то је Владимир Путин а на локалном Милорад Додик.

Додик се напада јер симболизује одбрану Републике Српске која је гарант опстанка српског народа, па се напада како би се урушила позиција Српске и како би западни центри искористили српске подјеле за централизацију БиХ.Но на сву срећу велика већина је тога свјесна у Републици Српској као што је свјесна и шта западне службе и домаћи извршиоци покушавају .

infosrpska.ba
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here