ИНСАЈДЕРИ: Фотографија наводног силовања Албанке са ирачког порно сајта

Поделите:

Kосовски портал Инсајдери објавио је текст у коме тврди да је фотографија наводног силовања Албанке од српских војника током рата 1998/99, коју је на данашњој седници косовске скупштине показала посланица Фљора Бровина, заправо фотографија са једног ирачког порно сајта.

Портал Kоссев пише да је Инсајдери, који је данас и објавио фотографију коју је показала Бровина, сада донео текст под насловом “Фотографија коју је посланица Демократске партије Kосова објавила данас налази се на порнографском сајту у Ираку”.

У тексту се наводи да ја тај портал преко претраживача Гоогле пронашао идентичну фотографију, наводно из Ирака, да је покушао да контактира Бровину, али се она није јављала.

Инсајдери је објавио исту фотографију са затамњеним деловима, али се изнад те фотографије налази натпис “УС Милитарy цримес”, наводи портал Kоссев.

И Газета Еxпресс је објавила да фотографија коју је Бровина приказала није истинита и да је преузета са порнографског веб сајта.

Газета је такође пронашла порнографски филм одакле је снимљена слика. Наравно, због садржаја, Газета га нец́е објавити, али поседује комплетан видео садржај.

Данас је у Скупштини Kосова усвојена резолуција о “геноциду, злочину против човечности и ратним злочина бившег режима српске државе, почињених на Kосову”.

На насловне стране косовских медија, међутим, као главна вест доспела је фотографија узнемирујућег садржаја на којој се приказује сцена наводног групног силовања, а коју је посланица Фљора Бровина у Скупштини показала медијима уз објашњење да су Албанку силовале српске снаге у присуству везаних чланова њене породице.

Убрзо су уследиле бројне, оштре критике на рачун Бровине због објављивања овакве фотографије.

Kосовска мрежа жена поручила је да је Бровина овим чином погазила принцип достојанства жртава.

Међу првим реакцијама била је посланица Самоопредељења Саранда Богујевци, која је нагласила да је породица узнемирена и да фотографија није смела да се објави.

У међувремену, у косовским медијима су затамњене претходно објављене фотографије, а негде су и уклоњене.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here