Исламска држава се реорганизовала, на мети Европа

Поделите:

Њујорк — Исламска држава се реорганизовала упркос поразима које је претрпела у Ираку и Сирији и сада је “фокусирана више него икада” на нападе на Европу.
“ИС наставља да пружа отпор, упркос континуираном војном притиску, посебно у Мосулу и Раки”, рекао је генерални подсекретар УН за политичка питања, преноси АФП.

“Истовремено, ИС је реорганизовао своју војну структуру, дајући већу моћ локалним командантима и фокусиранији је више него икада на то да изведе нападе изван зоне конфликта”, нагласио је он.

Као пример за то, Фелтман је говорећи у Савету безбедности УН, навео нападе у Белгији, Британији, Француској, Немачкој, Русији, Шведској и Турској.
Министар одбране Зоран Ђорђевић изјавио је, поводом претњи ИД региону да је ситуација под контролом и да грађани немају разлога за бригу.

Он је рекао за “Вечерње новости” од петка да Србија има снаге и могућности да се одбрани од свих изазова.

“Грађани могу да буду мирни и сигурни. Министарство одбране у сарадњи са свим безбедносним службама ситуацију константно прати”, рекао је Ђорђевић.

Он је додао да је то министарство спремно да одговори на све изазове и да ће предузети све потребне мере како би, како и до сада очували мир и безбедост грађана.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here