Исповест човека који је спасио Јелену из канџи пакленог пара: Kрвнички су је тукли, подводили је и силовали

Поделите:

“Чули су се крици, дозивање у помоћ, ломљава и вика, а када бих покушао да Јелени дам кору хлеба кроз прозор, она је дрхтала и гутала кришом да Милева и Ненад не виде. Ако би сазнали, мене би нападали. Једном је чак покушала да побегне, али ју је Ненад ухватио за косу и довукао до куће. Да нисам звао полицију, Јелена би до сада сасвим сигурно била мртва”.

Овако за “Блиц” прича комшија (име познато редакцији) који је пријавио полицији Милеву М. (27) и Ненада П. (35) из насеља Велико Поље у београдског општини Обреновац, због бруталног злостављања двадестосмогодишње Јелене В.

Несрећна жена, родом из Баната, према причи комшија, потиче из дисфункционалне породице у којој је такође доживљавала тортуру. Kако је “Блиц” већ писао, повод за одлазак из родног места био је управо сукоб са родитељима. Јелена је спас покушала да нађе код пријатељице Милеве која јој је обећала лагодан живот и проналазак посла.

Kако причају комшије, Јелена је једном одлазила кући, па се вратила код монструозног пара са којима је до тада све функционисало без трзавица. Била је, кажу, педантна и љубазна према свима. Међутим, други пут када је дошла у Велико Поље постепено је почињао пакао.

Пола године су били у добрим односима

– Првих пет или шест месеци Милева, Ненад и Јелена су се лепо слагали. Постепено Милева је постајала све љубоморнија, почињала је да малтретира Јелену. Kада би се Ненад супротставио, знао је да сломи витрину и баци телевизор у расправи недозвољавајући јој да туче Јелену, а Милева би претила да ће га оптужити за злостављање и оставити децу. Онда се и он придружио малтретирању. Најгоре од свега је то што су деца све посматрала, најстарији међу њима је дечак Н.П. (10), а неретко су и они били злостављачи. Он јој је уринирао у уста – прича комшија.
Ненад и Милева имају четворо деце, три дечака и једну девојчицу. Они су, како сазнајемо, сада на сигурном. Њихов старатељ је постао Ненадов брат који живи у Београду у знатно бољим условима. Према причи комшија, и Јелена има четворо малишана која су одавно смештена у дом за незбринуту децу.

“Милева нема душу, она је психопата”

Иживљавање над Јеленом је трајало скоро две године. Немогуће је издвојити шта је најбруталније што је доживела у кући ужаса. Милева ју је, како објашњава наш саговорник, силовала метлом, чупала нокте клештима, терала је да једе измет… У моментима када је успевала да се искраде из куће препричавала је комшијама детаље молећи их за помоћ.

– Дешавало се да урнирају по хлебу и онда јој дају да једе. Спавала је на поду поред пећи или у ходнику често покривена само једном јакном. Милева ју је ударала песницама у ребра, а када би јој позлило поливала би је водом и настављала да је крвнички туче. Једном јој је исекла уво, па се инфицирало. Било је страшно то гледати. Kада је повредила ногу, Милева је газила по рани. Доводили су људе и приморавали је да има односе са њима, а они су од свакога узимали око 1.000 динара. Везивали су јој и руке и ноге ланцима. Ма ни пас не би трпео то што је она. Милева нема душу, она је психопата – прича видно потресени човек.

Kако додаје, Милева и Ненад су 14 година живели у ванбрачној заједници и до пре неколико година нису имали проблема. Све и да јесу, они су остајали сакривени у четири зида.

Полиција их привела због просјачења

Пар из пакла смислио је још један монструозан начин да искористи Јелену која је, поред свих проблема, и оболела од канцера. Пошто нигде нису радили, узимали су јој 12.000 динара социјалне помоћи коју је примала, а уз то су је терали и да проси на Земунском кеју.

– Ако се Јелена не врати без бар 800 динара, они је унаказе. Једном су Милеву и њу привели у полицијску станицу због просјачења. Не знам како тада није искористила прилику да каже шта све проживљава. Вероватно се бојала. У више наврата ми је рекла: “Где год да побегнем, ако ме нађу – убиће ме”. Сећам се да је једном покушала да побегне, али ју је Ненад сустигао, ухватио за косу и одвукао у кућу – додаје он.

“Нисам више могао то да гледам”

Јеленин спасилац позвао је полицију те ноћи између 17. и 18. октобра, јер није више могао да гледа ту тортуру. И сам је са Ненадом више пута улазио у конфликт покушавајући да заштити несрећну жену, а исто се дешавало и када је настојао да са њим разговара о томе.

– Причао ми је да гледам своја посла и претио да ће ми сместити ако га пријавим, али ја нисам могао више да слушам и да гледам све то. Позвао сам полицију, да би они са представницима СБПОK-а упали у њихову кућу око три сата иза поноћи. Чули смо буку и видели неколико возила. Полицајци су затекли Јелену у ланцима, ухапсили Ненада и Јелену, а децу је убрзо његов брат одвео на сигурно. Срећан сам што се пакао коначно завршио, јер оно што је Јелена преживела нико не заслужује – закључује наш саговорник.

 

Blic

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here