ИСПОВЕСТ ХИРУРГА KОЈИ ЈЕ БИО ДЕЖУРАН 7. МАЈА 1999: Довозили су тешко рањене, са откинутим рукама, требало нам је 15 сала…БИЛО ЈЕ СТРАШНО!

Поделите:

Сећам се тог страшног дана када је у једном налету у Kлинички центар стигло толико повређених да је требало у истом моменту 15 операционих сала, а то нисмо имали. Довозили су рањенике, са откинутим рукама, тешко повређене, збрињавали смо их како смо знали и умели, на ходнику, у соби, у сали, где год, “, испричао је садашњи директор Ургентног центра у Нишу, хирург др Миодраг Лазић.

Он је за Блиц рекао да је тог 7. маја 1999. године предводио једну од две хируршке екипе, као лекар са већ четири године ратног искуства на територији БиХ. Тог дана Ниш је завијен у црно, преминуло је 16 особа, а 18 рањено.

“За мене је то био рат у наставцима, јер сам од 1992. до 1996. водио српску болницу у Сарајеву и знао сам шта нас чека. Тако да када сам чуо прве приче о бомбардовању, кренуо сам са припремама иако нисам могао да верујем да ће се то заиста десити. Сећам се када сам рекао да на спратове донесемо бурад са водом, гледали су ме у чуду, јер нису знали како то изгледа, нажалост, ја јесам, и тако смо кренули од обичних ствари”, прича др Лазић.

Он је испричао да су сви морали током бомбардовања да дежурају 24 сата дневно.

“Смењивали се, али када је било алармантно, долазили смо сви”, каже др Лазић.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here