ИСПОВЕСТ НОВОСАЂАНА: Видели смо тело како плута, све што се дешавало касније било је ЗАСТРАШУЈУЋЕ!

Поделите:

“Угледали смо тело како плута Дунавом. Девојка је била обучена, а торба још била пребачена унакрсно преко рамена. Били су то застрашујући тренуци”, препричавају четворица Новосађана који су из воде извукли тело Александре Божић (20) која је ноћ раније одузела себи живот скоком с Моста Слободе.

Четворица пријатеља нису ни слутила да ће им се миран одлазак у природу претворити у најгори хорор филм када су у води угледали беживотно тело тинејџерке која је скочила у смрт.

“У недељу предвече враћали смо се са Kарловачке аде где смо били на камповању током викенда. Ишли смо споро и узводно када смо око 18 сати између Сремских Kарловаца и Петроварадина приметили нешто чудно у Дунаву. Приближили смо се и угледали тело. Било је окренуто лицем према води, али смо схватили да се ради о женској особи”, препричава С.М. трауму коју су доживели и која их и даље прогања.

Затечени призором и узнемирени Новосађани испрва нису знали да ли смеју да дирају утопљеника па су одмах позвали полицију.

“Они су нам дали инструкције да извучемо тело до обале “, препричава и даље видно потресен С. М. који је заједно са својим пријатељима, уз помоћ канапа и весла прво довукао тело до чамца, а онда су је нежно рукама извукли на обалу.

Ти тренуци, присећају се, били су најгори које су дотад доживели.

“Била је обучена, а још јој је торбица била преко рамена. Ти тренуци док смо се трудили да је привучемо чамцу и усмеримо ка обали, па када смо је извлачили на копно и уз њу седели док нисмо дочекали полицију су језиви. Застрашујући. Свако од нас тешко је поднео. Тако смо, седећи уз њу, видели да интернету о коме се ради, па нам је било још теже схвативши да се њени најближи надају да је жива. Скоро свако од нас има децу, а када сте родитељ сваки губитак младог живота доживите далеко емотивније и стресније него кад смо били млађи”, прича он.
Новосађани су, како кажу, два сата чекали поред мртве тинејџерке да полиција стигне. Након што су је извукли на обалу, једини приступачни део на потезу на ком су се налазили, полиција им је јавила да се још нису снашли за превоз, јер немају ни чамац ни бензин.

Тек касније, четворица пријатеља чула су да је девојка чије су тело извукли на обалу Александра Божић која је у ноћи између петка и суботе одузела себи живот. Њена слика и драма коју су преживели и даље их прогањају.

Несрећна девојка, чији су узроци самоубиства и даље непознати, сахрањена је у уторак на Петроварадинском новом гробљу.

На вечни починак Александру су испратили породица, другари из школе и факултета, професори, а међу свима њима провејавало је само једно питање – зашто? Никоме од оних који су дошли на њену сахрану није било јасно зашто је млада Новосађанка дигла руку на себе будући да је, према речима породице и пријатеља, важила за раздрагану и позитивну особу.

Kурир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here