Исповести људи који покушали да спасу младића испред београдског сплава Умирао је у мукама, његови другари су само рекли да се зове Јован и побегли!

Поделите:

Другови су га оставили да лежи у ужасним боловима!

Београђанин Јован Пауновић (17), преминуо је у недељу увече на Војномедицинској академији, неколико сати након што је пронађен како испред једног београдског сплава лежи у бунилу и грчи се у ужасним боловима јер је у себе унео смртоносну количину дроге екстази. Несрећни младић преминуо је у највећим мукама након што је готово три сата лежао на улици испред спава где су га пријатељи оставили, а пролазници покушавали да му помогну чекајући Хитну помоћ и полицију.

Очевици овог ужаса кажу да сцена коју су затекли кобне ноћи, само дан након што је Јован славио своје пунолетство, а које није још ни дочекао, никада неће заборавити и да је на њих оставила дубоке последице.

– Било је око 5.10 ујутру, знам засигурно јер сам управо тада послала мами поруку да крећем ка кући. Затекли смо момка на земљи, како се грчи, тресе, има напад – започиње причу Ј. А. (24), која је те вечери била у изласку са својим момком и другом на истом сплаву на ком се проводио и Пауновић.

Kако каже, она и њени пријатељи су одмах пришли да помогну несрећном младићу који је лежао на земљи.

– У том тренутку се испред нас створио други младић који нам је само рекао име, презиме и године младића који је био на земљи – каже она.

А оно што је након тога урадио, згрозило је све.

– Било је очигледно да га познаје, али након што је рекао да је у питању Јован Пауновић само је побегао, нестао – прича и даље шокирана Ј. А.

Kако каже, тада није могла да размишља о дечаку који је свог пријатеља оставио у ужасном стању и побегао.

– Мој дечко и друг су га положили на бок и бринули да се не угуши језиком док су му у исто време држали руке и ноге, јер се невероватно тресао и шутирао. Није ми било на крај памети да би могао да умре, мислила сам да ће све бити у реду кад му исперу желудац – прича видно потресена девојка.

Ову причу потврдио је и њен момак Б. Ш. (27).

– Чим сам видео момка у том стању, окренуо сам га на бок, и питао сам неку девојку која је стајала поред да ли је звала Хитну помоћ. Рекла је да није, па је онда тада пред нама позвала и чуо сам како је диспечеру рекла да је конзумирао екстази – испричао је он.

Сви добацивали, нико да помогне
Kако каже, млади који су одлазили са сплавова кућама успут су им добацивали да младића положе на леђа, полију водом или просто “оставе на миру”.

– Тиме сам био шокиран, али још горе је то што је тај младић кренуо у излазак са неким коме је веровао, а када му је било најпотребније, тај неко га је оставио самог да умре – каже узнемирено Б. Ш. који је чинио све што је могао да помогне младићу.

Младић и девојка који су били очевици овог страшног догађаја, кажу и да су начули како је Јована на сплаву неко наводно тукао. Томе у прилог говори и да је, док су покушавали да му помогну, стално заклањао главу рукама.

– Kада га је моја девојка помазила по глави, стресао се, ухватио за главу, и викао: “Не, не, не…” – прича Б. Ш.

За све ово време, Хитне помоћи није било…

– Моја девојка, друг и ја смо позвали још три или четири пута, а појавили су се након више од пола сата – прича Б. Ш. (27).

Полиција је стигла прва, око 5.30, али су стајали и гледали како му ми помажемо. Онда су нам након десетак минута рекли да га положимо на косину поред степеништа које води ка реци. За то време Јован је имао агресивне нападе, бунцао је и ударао све који су покушавали да му помогну – каже она.

Kако додаје, упорно је звала Хитну помоћ.

– Рекла сам да знам да им наркомани нису приоритет, али да је у питању дете и да му је много лоше, да пожуре. Диспечерка Хитне помоћи ми је рекла да не могу да нас нађу, на шта сам ја почела да урлам име сплава, а она је онда рекла: “Аха, мислила сам да сте унутра, а не испред сплава” – прича Ј. А., која каже да јој је у неком тренутку, диспечерка рекла да су већ примили неколико позива за тај исти случај.

Kако додаје, очајни и немоћни, око 5.50 сати одлучили су да крену кућама и све препусте полицији.

– Тек тада је стигла Хитна помоћ, мушкарац и жена – каже она.

Из Хитне помоћи су “Вечерњим новостима” рекли да је једини регистрован позив за овај случај примљен од полиције у 5.24, а да је екипа на терену била 13 минута касније.

 

megavesti

Поделите:

1 коментар

  1. Долазило нам је и понеко добро са Запада. А свако зло углавном је стизало такође са запада. Ето, као што је дрога која и данас углавном долази са Запада.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here