Историјска одлука: Фанар дозвољава други брак свештеника

Поделите:

Историјску одлуку да се дозволи други брак свештеника у случају удовиштва или уколико их напусти њихова презвитера(попадија) донео је данас Свети Синод Васељенске Патријаршије.

Разјашњава се да ова одлука неће важити за оне који напусте своје попадије и желе да се ожене неком другом женом. У одлуци се наглашава се да ће се сваки од случајева испитивати засебно и да ће се слати локалном пастиру и да ће о томе одлучивати Свети Синод Васељенске Патријаршије.

Такође света тајна брака за други брак свештеника биће различита, с простом молитвом и у врло уском породичном кругу. Наредних дана Васељенски Патријарх г.г. Вартоломеј ће послату званичан Допис (Грамату?) са детаљима и смерницама.

Јасмина Ђекић, Видовдан

Поделите:

3 Коментари

  1. Вратоломије грунуо у покушај саморазарања Православља изнутра свим силама. Заборавља да су сви вратоломци Цркве Божије у покушају били Богом сломљени.Саме по себи одлуке овог папомана не би,биле опасне,да иза њега не стоји масонски Запад,а уз њега све оне генетски модификоване „православне„ теолошке докторџије које су дипломирале и докторирале,путовале,јеле и пиле о његовом трошку,обавезавши се да заузврат свом снагом своје распредањене и однарођене памети раде на демонтирању историјских Православних Цркава,у нашем случају светосавске Цркве са њеним историјским и духовним искуством, и урушавању Православља у корист поунијаћеног Истамбула.Бог му судио!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here