Из беса неће да плаћају рачуне: Дужни, а гуше се у смећу

Поделите:

Комуналне услуге узбуркале духове у селу Предворица надомак Шапца. Незадовољни људи одбијају да плате рачуне који достижу и по 15.000.
СЕЛО Предворица код Шапца је засуто смећем, а његови житељи решењима о извршењу – због неплаћених обавеза управо на име одношења ђубрета!

Приспели рачуни, увећани за трошкове извршитеља, износе око 15.000 динара по домаћинству, па је из 70 од око стотину кућа потписана петиција у којој се образлаже да је у Предворици растојање између домаћинстава неретко и по километар, да су ту махом старци са врло ниским пензијама, а на списак комуналног предузећа су, тврде, уписани не само преминули, већ и људи који не постоје. Кажу, многобројни су сокаци у које “смећар” никада није ни ушао…

– Нисам ни желео ту услугу, јер практично смеће морам сам да изнесем, и то пред кућу другог човека, па га пси ноћу развлаче по селу – огорчен је Драган Миличић, наводећи да “смећари” не долазе пред свако домаћинство, већ само на одређене пунктове.

Његова комшиница Бранка Ђермановић каже да као дијабетичар једва преживљава, а рачуне комуналног предузећа није желела ни да прими јер са пензијом од 4.900 динара не може да плати ни лекове…

– Уписали су име мог сина, који ради као трговац са платом од само 22.000 динара, а ништа се од имовине не води на њега. Притом, ђубре би требало сама да носим дуже од километра, до Јокића куће, испред које стаје камион – каже Бранка, док њена пријатељица Милица Тешић негодује што рачуни пристижу, и када нема ко да их прими једноставно их убаце у двориште, а после још људе засипају некаквим решењима о наплати.

Миодраг Бајевић каже да су мештани петицију предали ЈКП “Стари град”, али им се до јуче нико није обраћао…

– Платио бих им да су од мене изнели макар и један пикавац, али овако нећу! Нисмо ми градско становништво, па да нам разрезују по 500 динара месечно, не питајући какве потребе имамо – каже Бајевић.

Директор ЈКП “Стари град” Снежана Ђукић, с друге стране, објашњава да је ово предузеће по закону обавезно да организује изношење смећа са сеоског подручја. Није, дакле, у питању добра воља ни локалне самоуправе, ни мештана…

– Знам за петицију из Предворице и ускоро ћемо организовати састанак у том селу, да чујемо примедбе и предлоге мештана. Важно је да сви буду задовољни, али и то да договор који тамо постигнемо буде технички изводљив – прецизира Снежана Ђукић и наглашава да поштују све примедбе о старачким домаћинствима која, евентуално, не могу да плаћају услугу, те о променама броја корисника.

Каже, међутим, да би неко о томе требало да их обавести, а ако нема информација из Месне канцеларије или од сеоског повереника, комуналци немају на основу чега ни да реагују.

Вечерње Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here