Избегнут судар авиона изнад Београда

Поделите:

На небу изнад Београда избегнут је судар путничког авиона „Монтенегро ерлајнза“ и једне приватне „цесне“, а због пропуста којим је угрожена безбедност саобраћаја смењен је шеф контролора летења Влатко Јовановић, пише Блиц.

Део контролора летења СМАТСА, примљених у мандату директора Радојице Ровчанина, склоњен је са својих позиција, а њихов шеф Влатко Јовановић смењен је са функције због пропуста који су угрозили безбедност саобраћаја, наводи Блиц.

Последњи инцидент који се десио средином јула могао је да има последице и по живот стотинак путника, али и становника Новог Београда, наводи лист.

„Због погрешно одређених координата и навођења посада авиона ‘Монтенегро ерлајнза’ и пилота једне приватне ‘цесне’ умало није дошло до судара на небу изнад највеће општине у Србији“, пише Блиц и наглашава како је то „била кап која је прелила чашу“, када је директор СМАТСА Предраг Јовановић одлучио да двадесетак контролора летења због сумњиво стечених лиценци за овај посао склони са контролног торња и распореди на друга радна места.

То је довело до мањка кадрова, због чега је старим контролорима, односно оним који имају лиценце пре 2015. године, одложено или прекинуто коришћење годишњих одмора, наводли лист.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here