ИЗЕТБЕГОВИЋ: БиХ се брани и у Бањалуци

Поделите:

Бањалука је, као и сваки педаљ ове земље, Босна и Херцеговина, поручио је на трибини Странке демократске акције у Бањалуци лидер те странке Бакир Изетбеговић. Бошњаци и сви патриоти, дипломатски и на сваки начин, бориће се против поделе БиХ, истиче Изетбеговић.

Одлазећи члан Предсетавништва БиХ Бакир Изетбеговић, у оквиру предизборне кампање своје партије рекао је да се Босна и Херцеговина неће никада цепати и да Сребреница, Козарац, Брчко и друга места патње цивила никада неће бити ништа друго до БиХ.

Изетбеговић тврди да су све више забрињавајуће деструкције које долазе из званичне Бањалуке, као и речи и поруке које се тичу босанског језика, а које су се својевремено користиле само у време кампање, преноси Фена.

„Те поруке постају све тврђе и опасније и бојим се да они, који се не либе да пусте напоље тај дух сепаратизма, неће моћи да га врате назад. Почели су и да се укидају ранији ставови Скупштине, који су се односили на Сребреницу, да се награђују ратни злочинци, штампају се књиге које децу у РС погрешно усмеравају. Све је то забрињавајуће и тражи одговор одавде из Бањалуке, да им се каже – људи немојте то радити. Имамо ми довољно простора у овој земљи и на Балкану“, додао је Изетбеговић, преноси Фена.

Изетбеговић, који више нема право да се кандидује за члана Председништва БиХ, позвао је да се престане с таквим порукама и крене ка реформама и напретку у миру и стабилности.

РТС
Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here