IZETBEGOVIĆ: BiH se brani i u Banjaluci

Podelite:

Banjaluka je, kao i svaki pedalj ove zemlje, Bosna i Hercegovina, poručio je na tribini Stranke demokratske akcije u Banjaluci lider te stranke Bakir Izetbegović. Bošnjaci i svi patrioti, diplomatski i na svaki način, boriće se protiv podele BiH, ističe Izetbegović.

Odlazeći član Predsetavništva BiH Bakir Izetbegović, u okviru predizborne kampanje svoje partije rekao je da se Bosna i Hercegovina neće nikada cepati i da Srebrenica, Kozarac, Brčko i druga mesta patnje civila nikada neće biti ništa drugo do BiH.

Izetbegović tvrdi da su sve više zabrinjavajuće destrukcije koje dolaze iz zvanične Banjaluke, kao i reči i poruke koje se tiču bosanskog jezika, a koje su se svojevremeno koristile samo u vreme kampanje, prenosi Fena.

„Te poruke postaju sve tvrđe i opasnije i bojim se da oni, koji se ne libe da puste napolje taj duh separatizma, neće moći da ga vrate nazad. Počeli su i da se ukidaju raniji stavovi Skupštine, koji su se odnosili na Srebrenicu, da se nagrađuju ratni zločinci, štampaju se knjige koje decu u RS pogrešno usmeravaju. Sve je to zabrinjavajuće i traži odgovor odavde iz Banjaluke, da im se kaže – ljudi nemojte to raditi. Imamo mi dovoljno prostora u ovoj zemlji i na Balkanu“, dodao je Izetbegović, prenosi Fena.

Izetbegović, koji više nema pravo da se kandiduje za člana Predsedništva BiH, pozvao je da se prestane s takvim porukama i krene ka reformama i napretku u miru i stabilnosti.

RTS
Podelite:

1 komentar

  1. tako je predsednice,mi moramo rijesiti vlasko pitanje u BiH i zaokruziti svoju nacionalnu drzavu,jer bez nacionalne drzave mi smo na vjetrometini i izlozeni novim genocidima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here