ИЗЕТБЕГОВИЋ: БиХ се мора наоружавати

Поделите:

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да се БиХ мора наоржавати и да се никада више неће поновити 1992. година када су, како је рекао, непријатељи затекли ову државу неспремну и ненаоружану.

– Сиромашни сусједи троше новац на скупо оружје. Видите те ракетне системе и авионе по Србији и Хрватској. Ми у свему томе морамо држати баланс, јер слабост привлачи – рекао је Изетбеговић.

Он је навео да је „спас“ у намјенској производњи и да је БиХ на правом путу када је ријеч о наоружању, преноси портал Кликс.

– Ових дана завршавамо пушку, ускоро ћемо кренути с хаубицама и дроновима, да не набрајам даље. Радимо муницију свих врста, вишецијевне бацаче – рекао је Изетбеговић и поручио да ће се јачати намјенска производња.

Он је навео ових дана свједочи јединству Срба и Хрвата, али и додатном разједињавању Бошњака, те да је потребно јачати и јединство патриота и моћ БиХ.

– Прошли пут смо сви настрадали, али морамо бити јаки и организовати се како нас не би напали. Срби се уједињују преко Београда и цркве, ХНС се уједињује међусобно, а само Бошњаци ових дана причају о додатном разједињавању. Ја их поново позивам да то не раде и да направимо пробосански камп који ће све ове силе држати под контролом – истакао је Изетбеговић.

Изетбеговић, који је присуствовао обиљежавању 26 година од оснивања Седме муслиманске бригаде такозване Армије БиХ у Зеници, рекао је да за три дана завршава свој други мандат у Предсједништву БиХ гдје је провео 10 година, да му је ова бригада у срцу и да му је част што је пред њима одржао посљедњи говор.

РТРС
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here