Излепили му кола “Kосово је Србија”: Огласио се власник пекаре Рома

Поделите:

Испред пекаре Рома у Борчи у току је протест јер је један од радника те пекаре на Фејсбуку објавио фотографију на којој показује симбол Велике Албаније, двоглавог орла. На лицу места је и полиција, а власник пекаре се налази унутра, док окупљени испред пекаре не дозвољавају улазак купцима. Након позива преко друштвених мрежа, десетине младића окружило је пекару у центру Борче не дозвољавајући купцима да уђу у њу. Десетак полицајаца који се налазе на лицу места нису спречили скуп.

Kако јавља репортерка Инсајдера, окупљени носе српске заставе, скандирају пароле о Kосову и пуштају српске песме.

Аутомобил власника који је паркиран испред објекта облепљен је налепницама „Kосово је срце Србије“ и „Нема предаје“, а на њега је стављена и свињска глава.

Власник пекаре Ђурај Мон у за Инсајдер каже да је погрешна информација коју су пренели поједини медији да је на фотографији његов син јер он има четири године, али да је мушкарац који је објавио фотографију један од запослених у његовој пекари.

„Фотографију сам видео јуче. Имам 15 радника, не могу да пратим све што раде, нити могу да им забрањујем да нешто објаве на Фејсбуку. Окупили су се испред и не дају муштеријама да уђу у пекару. Не желим да излазим из радње. Покушао сам да им објасним о чему се ради“, каже власник пекаре.

Он каже да дешавања испред пекаре посматра преко сигурносних камера и да је приметио да су окупљени бацали флаше на пекару. Власник пекаре „Рома“ каже и да су окупљени иштампали фотографију радника која је изазвала негодовање, али и његове фотографије и излепили их по пекари и аутомобилима.

Kако каже, на лицу места и полиција, да су разговарали с њим.

Поједини медији јављају да је фотографија која је повод за окупљање настала пре две године у центру Београда, али је ју је неко пронашао и поново објавио пре неколико дана након чега су станари овог насеља организовали протест.

Инсајдер је послао питања МУП-у у вези с овим догађем и како нам је речено, требало би да одговори стигну „убрзо“. Истовремено смо замољени за стрпљење, „будући да је субота и празник“.

Инсајдер

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here