Изненада сви укидају садржаје теоретичара завере

Поделите:

Велике компаније скоро истовремено уклањају или обустављају дистрибуцију садржаја америчког десничарског медија “Инфо Ворс“, чији је оснивач теоретичар завера Алекс Џонс.

Неколико великих компанија објавило је да ће уклонити или обуставити дистрибуцију садржаја ултрадесничарског медија “Инфо Ворс“.

Аппле је саопштио да је уклонио подкасте “Инфо Ворса“ из своје иТунес електронске продавнице и апликација за подкасте. “Аутори и произвођачи садржаја морају поштовати наша правила која су веома јасна, јер желимо да наши корисници буду безбедни“, наводи се у саопштењу Аппле компаније.

Фацебоок је, такође укинуо налоге Алекса Џонса. Његова реторика према трансродним особама и муслиманима је, такође била запаљива, што је један од разлога због којих је Фацебоок уклонио његове садржаје, преноси Тањуг. “Сви треба да имају право да изразе мишљење, али такође желимо да сви корисници Фацебоок мреже буду безбедни. Због тога морамо да укинемо све садржаје, који нису у складу са нашим правилима, укључујући говор мржње и понижавање других”, саопштено је из фирме Марка Цукерберга.

Оснивач “Инфо Ворса” Алекс Џонс је стекао славу уз помоћ теорија завере које пропагира, укључујући и оне да су напад 11. септембра и масовно убиство у основној школи “Сенди Хук” у Kонектикату лажни, односно да их је изрежирала америчка влада. Родитељи убијене деце из школе “Сенди Хук” су га, због тих тврдњи, тужили за клевету.

И YоуТубе је, такође укинуо канал Алекса Џонса, који је пратило 2.4 милиона људи.

Мондо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here