Израел почиње да распоређује ракете којима ће моћи да туче сваку тачку на Блиском Истоку

Поделите:

МИНИСТАРСТВО одбране Израела објавило је да купује нове унапређене ракете које могу да досегну било коју тачку на Блиском истоку.

Нове прецизне ракете кратког и дугог домета ће значајно повећати способност Израелских одбрамбених снага (ИДФ) и осигурати велику тачност, навело је Министарство уз напомену да је коришћена иновативна технологија.

„Ми чинимо ИДФ јачом и савршенијом”, рекао је министар одбране Израела Авигдор Либерман.

Израелски медији наводе да је споразум вредан више стотина хиљада долара потписан с израелским произвођачем оружја израелском војном индустријом.

Такође пишу да ће ракете земља-земља користити против либанског шиитског Хезболаха.

У Израелу тврде да је та проиранска организација значајно ојачала своје војне способности и да има арсенал од 100.000 до 120.000 краткодометних и пројектила и ракета средњег домета, те неколико стотина ракета дугог домета.

Раније овог месеца Џерузалем пост је објавио да се Израел поново спрема за рат с Хезболахом и да се фокусирао на побољшање војне технологије и симулирао војне вежбе на северу.

„Споразум за ракетни систем ће омогућити покривеност у року од неколико година сваке тачке у кратким и далеким дометима”, рекао је данас Либерман о овим ракетама.

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here