Израел против Сороша!

Поделите:
На разматрању је предлог закона којим би се Сорошу забранило даље мешање у израелске послове преко његових НВО.

„Израел против Сороша“ – звучи бизарно за многе. У Ирану је масовно распрострањено називати Сороша ционистом. Међутим, ако питате политички свесне Израелце-ционисте, они ће Сороша назвати једним од најомраженијих људи на планети.

Стога не чуди изјава израелског Министарства спољних послова против Сороша: „Овај човек с времена на време покушава да подрива демократски изабрану владу Израела, подржавајући различите организације које се баве ширењем лажи против јеврејске државе и покушавају чак да је лише права на самоодбрану.“

Актуелни конфликт је настао у вези са кампањом против Сороша у Мађарској, коју је иницирао премијер Виктор Орбан. На улицама су били излепљени плакати који одражавају захтеве Мађара да се Сорош не меша у њихова унутрашња питања. Као што је познато, Сорош је осудио Владу Мађарске за неспремност да прими муслиманске избеглице. Орбанов одговор је у потпуности у складу са огромном већином Мађара који сматрају да прекоокеански милијардери не би требало да се мешају у унутрашња питања њихове земље.

Треба напоменути да су ту кампању искористиле екстремистичке групе за антисемитску и неонацистичку пропаганду. Управо то је био повод за изјаве јеврејске заједнице у Мађарској и израелског амбасадора.

Наравно, израелска влада смтара да су неонацистичке демонстрације недопустиве. Али ми не смемо мешати нападе – односно не смемо мешати екстремисте са разумним изражавањем незадовољства грубим покушајима милијардера да европским земљама намеће демографску катастрофу.

Сада мало о историји односа између Израела и Сороша. Непријатељство према Сорошу у Израелу је одговор на његов непријатељски однос према јеврејској држави. Он није само критиковао политику ове или оне владе, већ је активно финансирао организације као што је BDS, доводећи у питање само право Израела на постојање.

Осим тога Сорош се активно мешао у предизборну кампању у Израелу са циљем довођења на власт људи лево-либералне оријентације.

Ових дана тема о наводном мешању Русије у америчку предизборну кампању даје приказ ерупције антируске лаве из дана у дан. Анонимни руски хакери су осумњичени за хаковање електронске поште демократа. У међувремену, Американци су директно финансирали кампању против израелског премијера Нетањахуа 2015. године. Ово се већ разматрало и у америчком Конгресу и у израелским медијима, али није достигло одговарајући ниво јавне свести.

Дакле: у току предизборне кампање у Израелу, амерички Стејт департмент је уплатио 350 хиљада долара организацији OneVoice International за рад против Нетањахуа. Новац је послат групи V15 унутар Израела, која се бавила директном потрагом компротијућих материјала против Нетањахуа, објављивањем против њега плаћених реклама у новинама и ширењем трачева. А сада погодите ко је власник OneVoice International? Ко је стајао иза ове либералне глобалистичке структуре 2003. године? Разуме се то је био Џорџ Сорош.

Да резимирамо: новац из државног буџета САД искоришћен је за мешање у изборе у Израелу. Не митски хакери, већ амерички Стејт Департмент, заједно са Сорошем.

И није реч о ривалу Сједињених Америчких Држава, већ о пријатељској земљи (Израел). Ако се они тако понашају према савезницима, да ли би требало темељније проучити методологију и обим њихове интервенције у послове противника?

Израелу је већ сасвим јасно какву претњу носе „наранџасте“ технологије. Посланик кнесета из Ликуда износи на разматрање предлог закона којим би се Сорошу забранило даље мешање у израелске послове преко његових НВО.

И још. Израелски премијер Нетањаху следеће недеље иде у пријатељску посету Мађарској.

Говори Србија

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here