Израелци тврде: САД припремају бомбардовање Ирана, речено нам је у УН

Поделите:

Америчка администрација разматра идеју бомбардовања иранских објеката који су повезани са нуклеарним програмом те земље, пише “Јерусалим пост”, позивајући се на дипломатске изворе у УН.

“Ради се о форсираном бомбардовању које ће имати један, конкретан циљ”, наводи израелски лист ријечи извора.

У дискусији о том питању учествују високи војни званичници, представници Пентагона и савјетници предсједника САД Доналда Тампа, наводи лист.

Та одлука је била тема разговора у Бијелој кући и прије недавне изјаве Ирана о повећању производње уранијума, наводи се у саопштењу.

Сам предсједник Трамп, према писању листа, не показује ентузијазам за војно рјешење иранског проблема, али ипак може да да свој пристанак на савјет државног секретара САД Мајка Помпеа.

Раније је Иран саопштио да ће у наредних 10 дана пробити ограничење залиха уранијума које су одређене нуклеарним споразумом Техерана са свјетским силама. Иран је упозорио да има потребу за обогаћеним уранијум до 20 одсто, што је само корак од нивоа довољног за израду нуклеарног оружја. Техеран је већ учетворостручио производњу ниско обогаћеног уранијума и објавио да ће повећати нивое обогаћивања уранијума “на основу потреба земље”.

https://argumenti.rs/blog/

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here