ИЗРАЕЛЦИ УСТАЛИ: Kосово је колевка српства!

Поделите:

Спор око аутономног региона Kосово и Метохија треба решити компромисно, не једностраним акцијама, пише Јерусалем Пост.

У тексту у Јерусалем Посту наводи се да Израел подржава непосредне преговоре Београда и Приштине и решење које би требало да буде резултат компромиса.

Уз оцену да се ради о принципијелном израелском ставу о питању окупиране српске покрајине које није само резултат разборитог израелског приступа, већ и афирмације политике засноване на највишим принципима у спољним односима и међународном праву.

“Слично као и Израел, и многе друге државе у свету, укључујући пет чланица ЕУ – Грчку, Kипар, Румунију, Словачку и Шпанију – противе се једностраној сецесији (тзв.) Kосова. Баш као Израел, ни једна од ових земаља није могла прихватити пристрасно и једнострано решење, које ствара преседан и крши међународно право.”

У тексту који објављује Јерусалем Пост подсећа се да у последње две године, ниједна влада није признала лажну државу. Напротив, 18 земаља је повукло или обуставило признавање.

“То јасно показује проблематично питање статуса (тзв.) Kосова и опадајући тренд ка подршци става косовских Албанаца. Данас је мање од половине чланица УН-а успоставило односе са Приштином. Недавни гласови у разним међународним организацијама о чланству (тзв.) Kосова завршили су погубно за њих”, наводи се у тексту.

Извор: Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here