Израелска полиција тврди да има доказе за мито у афери немачких подморница

Поделите:

Нетањаху је испитиван више пута по неколико сати и у вези с другим случајевима сумње на корупцију и полиција је у фебруару препоручила да се против њега подигну оптужнице за два случаја

Израелска полиција саопштила је данас да је нашла довољно доказа да се подигне оптужница против адвоката и човека од повјерења премијера Израела Бењамина Нетањахуа, Давида Шимрона у посредовању у корупцији.

Полиција је препоручила да се подигне оптужница против бившег шефа Нетањахуовог кабинета Давида Шарана и бившег команданта израелске морнарице Елиезера Марома, као и два бивша морнаричка генерала за сличне сумње на мито у такозваној афери њемачких подморница, познатој и као Случај 3000.

Афера подморница тиче се наводне корупције везане за споразум вриједан двије милијарде долара о куповини подморница и бродова од њемачке компаније ТисенKруп.

Нетањаху је у јуну испитиван у вези с том афером, али не као осумњичени. Шимрон, који је такође Нетањахуов лични адвокат, представљао је њемачку компанију у Израелу.

Нетањаху је испитиван више пута по неколико сати и у вези с другим случајевима сумње на корупцију и полиција је у фебруару препоручила да се против њега подигну оптужнице за два случаја.

Израелски лидер је међутим порекао да је примао скупе поклоне, укључујући скупе цигаре и шампањац од холивудског могула, продуцента Арнона Милхана у замјену за услуге.

Он је такође осумњичен да се договорао с издавачем тиражног изарелског листа Једиот ахронота да повољније извјештава о њему у јза смањење утицаја конкурентског дневника.

Нетањаху је оптужио полицију да води лов на вјештице против њега. Све вријеме истраге израелски премијер је говорио да није ништа лоше учинио, тврдећи да “неће бити ничега јер нема ничега”, наводе израелски медији.

Вијести.ме

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here