Извјештај ЦИА открива разлог отимања Косова!

Поделите:

У најновијем извјештају америчке ЦИА-е наводи се да Косово и Метохија, заједно са свим својим природним ресурсима, вриједи 500 милијарди долара, док је економска цена остатка Србије (заједно са АП Војводином) 200 милијарди долара.

Овај извјештај уклања сваку сумњу о правим разлозима отимања јужне српске покрајине. Сурова истина коначно излази на свјетлост дана – истина да кључни разлог бруталне антисрпске пропаганде, НАТО агресије на СРЈ и политике санкција са циљем прављења вјештачке „косовске нације“ и заокруживања „косовске државе“ј није никада била заштита косовских Албанаца од „политике репресалија и затирања“ коју је наводно спроводио званични Београд.

Кључни разлог распарчавања Србије одувијек је био узурпација и експлоатација огромних количина рудних богастава којима располаже јужна српска покрајина и стратешка контрола косовско-метохијске области са циљем лакшег геополитичког продирања ка Истоку, према руским границама.

„Независно Косово“ је само једна од коцкица у великој америчкој геополитичкој слагалици опкољавања и обуздавања Русије, познатој под именом „стратегија Анаконда“.

Косово и Метохија поред свог непроцјењивог државотворног, историјског и културно-духовног значаја има за Србију и стратешки важну економску и безбједносну компоненту. Због тога борба за његово очување у саставу Србије мора бити још одлучнија и промишљенија. Свјесна његове геополитичке и геостратешке важности, ниједна озбиљна и одговорна држава не би одустала од борбе за такав део своје територије. Не смије ни Србија!

(Данијел Игрец је магистар међународног права, аутор је више геополитичких, политичких и правних анализа, учествовао је на разним међународним и домаћим конференцијама и трибинама посвећеним актуелним политичким темама у земљи и свијету. Један од најгласнијих противника Бриселског споразума, члан Главног одбора политичке организације Српски сабор Завјетници и члан руководства новооснованог Националног савјета Срба Словеније)

Пише: мр Данијел Игрец

 Магазин – Седмица

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here