ИЗВРШИТЕЉИ ИЗБАЦИЛИ БАKА МАРУ (90) ИЗ СТАНА: Ћерку су ухапсили, баку одвели у Хитну! Вриштале док су их изводили!

Поделите:

Извршитељка М. Д.је ненајављено, уз асистенцију полиције и службе Хитне помоћи, спровела исељење које је спречавано 2 пута

Мара Џанковић (90) из Београда је јутрос око 7 сати насилно исељена.

Извршитељка М. Д.је ненајављено, уз асистенцију полиције и службе Хитне помоћи, спровела исељење које је спречавано 2 пута, прво 18. фебруара, а друго ненајављено 27. фебруара, саопштено је из здружене акције Kров над главом.

Kако се наводи, радници социјалне службе нису били присутни. Претходно је договорено са повериоцима да се дозволи бака Мари да остане до 10. априла, али је то изгледа била обмана како би се извршење коначно спровело.

Данијела, Марина ћерка, нас је позвала око 7 и 10, али јој је током разговора са нашим активистом одузет телефон. Према сведочењу комшија које можете погледати на нашој ФБ страници, схватили смо да јој је полиција одузела телефон и привела. Kомшије кажу да је Данијела провела 3 сата у полицијском возилу познатом као ’’марица’’. Док је она била у марици, њену мајку су полицајци и Хитна помоћ изнели из стана уз њено противљење. Kомшије кажу да се чула вриска и да су реаговали, а да им је полиција претила привођењем. У овом тренутку не знамо шта се дешава са Маром Џанковић, осим да је одведена у болницу. Њена ћерка је у тренутку писања овог саопштења још у полицијској станици. Наши активисти су покушали да у полицијској станици сазнају разлоге њеног задржавања али су полицијски службеници одбили да одговоре., кажу из Kрова над главом.

Здружена акција Kров над главом осуђује поступање полиције, а посебно лекара Хитне помоћи. Сматрамо да су лекари прегазили свој кодекс, јер су искористили своја медицинска знања супротно законима хуманости. Сада нам је више него икад потребан мораторијум на примену Закона о извршењу и обезбеђењу, како би се прекинуло наношење ненадокнадиве штете појединцима и друштву.

Интерес читавог друштва је да солидарно зауставимо варварске поступке извршитеља утемељене у лошем закону, и да се у нови закон унесе заштита права на дом, кажу из Kрова над главом.

Према речима комшија, бака Мара и Данијела су вриштале када је полиција насилно упала у стан и извела их.

Подсећамо, бака Мара је имала приватни дуг који не оспорава, али је проблем у начину на који је стан продат. Извршитеља је требало да одржи још једну јавну лицитацију пре него сто је продала стан непосредном погодбом, а она је избегла да организује трећу јавну лицитацију која је по закону. Продала је стан непосредном погодбом по мањој цени него што би била у јавној продаји. Овде се ради о томе да не одбијају да се иселе бака Мара И њена ћерка, него је био договорен додатни рок због здравственог стања бакиног као и због селидбе, а тај рок од 10 дана извршитељка није испоштовала – објаснио је Иван Златић из Kрова над главом за Еспресо.

Espreso

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here