IZVRŠITELJI IZBACUJU BOLESNU BAKU (90) NA ULICU, jer kupac želi da renovira stan

Podelite:

– Kupac ne želi da produži rok od 30 dana, koliko je nama potrebno da se snađemo – rekla je ćerka baka Mare (90)

Zbog duga prema fizičkim licima, izvršitelj su prodali stan u Sarajevskoj ulici, u kom živi baka (90), koju su danas došli da isele. Na društvenim mrežama se munjevitom brzinom proširila ova vest, a pojedini građani pokrenuli su akciju „Odbranimo baka Maru“, pozvavši ljude da se skupe i fizički spreče izvršenje ove radnje.

Prema rečima bakine ćerke, sa kojom je „Telegraf“ razgovarao, to je urađeno nezakonito.

– Prvo izvršenje za iseljenje je trebalo da bude 15. januara, međutim lekar Hitne pomoći, kad je došao da zbrine baku, odložio je izvršenje, jer je ona lošeg zdravstvenog stanja – rekla nam je bakina ćerka.

Ona je dodala da, je izvršenje zakazano za danas u podne, jer kupac insistira na tome.

– Uprkos tome što je moja majka, odnosno stanarka jako loše, kupac želi da renovira stan. On zahteva da to bude danas, iako smo mi zamolili za produženje roka od 30 dana, koliko je nama potrebno da se snađemo – kaže uznemirena žena.

Baka je u lošem stanju, jer ima emboliju pluća.

Oni koji su se okupili kako bi joj pružili podršku i sprečili iseljenje, raspoređeni su na ulaznim vratim zgrade, kao i stepenicama ispred ulaza u sporni stan.

Združena akcija „Krov nad glavom“ organizovala je ovo okupljanje kako bi odbranila baku Maru od iseljenja.

– Među ljudima se nalaze članovi našeg udruženja, kao i ljudi koji su došli da pruže podršku – kažu iz organizacije „Krov nad glavom“.

Telegraf

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here