Извршитељи пописали ствари жени из Врања због дуга с којим нема никакве везе

Поделите:

Жена ће због туђег дуга остати без дела покућства

Славица Цветковић (51), самохрана мајка двоје деце из Врања, нова је жртва бахаћења јавних извршитеља у Србији.

Њој је прошле недеље пописан део покућства и то због дуга који није направила она, већ син бившег власника њеног стана! Он је и даље пријављен на тој адреси, иако се одселио још 2006. године, пише Информер у издању за понедељак.

Kада је Славица покушала да убеди извршитеље да нема ама баш никакве везе са дугом и да читавих 12 година није у контакту с бившим власницима, они су јој одговорили да по прописима имају права да плене ствари из стана у којем је дужник пријављен. Рекли су јој да је морала сама да ођави бившег власника са своје адресе.

У исповести за “Информер”, Славица је рекла да су извршитељи упали у њен стан у пратњи полиције и преплашили њену ћерку (14).

– У уторак, 27. новембра на врата су ми дошли извршитељи и рекли како су дошли да обележе ствари које треба да ми заплене. Била сам у шоку и тражила сам да ми објасне због чега то раде, јер никоме ништа не дугујем. Они су казали да је то због дуга према банци који има син бившег власника овог стана – казала је она.

Узалуд је Цветковићева покушавала да разјасни извршитељима да никоме није дужна.

– Покушала сам да им објасним да смо овај стан купили још 2006. године и да од тада ни претходни власник ни његова породица не живе овде и немају никакве везе с овом некретнином, о чему сведоче и сви рачуни који су на наше име и које редовно плаћамо. Међутим, извршитељи су били неумољиви и тврдили су да је син бившег власника још пријављен на мојој адреси. Ништа од тога нисам знала. У години када је купљен стан ми је умро деветогодишњи син и заиста нисам размишљала да проверавам да ли су се бивши власници и њихова деца ођавили – прича Цветковићева за “Информер”.

Пошто је видела да ће морати нешто да предузме како би спасла своје ствари, Славица је некако успела да пронађе број телефона бивших власника и да их споји са извршитељем. Међутим, упркос томе што је дужник објаснио извршитељу да несрећна жена нема никакве везе с његовим дуговима и да ће се одмах ођавити с њене адресе, они су ипак наставили с пописом имовине.

– Тај човек је сасвим коректно извршитељима објаснио да је реч о његовом дугу, да ја немам ништа с тим. Kада је завршен разговор, извршитељ је позвао свог шефа Александра Николића, а он му је рекао да се не обазире на то шта му ја причам и да настави да пописује имовину. Нису желели да ми дају никакво даље објашњење, већ су ми залепили налепнице на лаптоп, који ми је средство за рад, телефон, телевизор, три комоде, трпезаријски сто и столице на којима једемо моја деца и ја. Само су ме обавестили да имам рок од 15 дана за жалбу и да ће ми након тога ствари бити продате – рекла је Цветковићева репоретима “Информера”.

Она каже да се није толико уплашила за себе, колико због своје малолетне деце.

– Ћерка ми има 14 година, а син 9. Уз то, тренутно не радим и ако ми узму све ове ствари, не знам како ћу са децом да живим у готово празном стану – прича очајна Славица.

“Информер” је током данашњег дана покушао да добије јавног извршитеља Александра Николића који је био задужен за случај, али се он није јављао. “Информер” је послао и питања Kомори извршитеља, али до закључења сутрашњег броја нису добили одговор.

Телеграф

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here