Јанковић цинкари Србију и напада Русију!

Поделите:

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Саша Јанковић превршио је сваку меру и оптужио Русе да раде сумњиве послове у хуманитарном центру у Нишу. Да брука буде већа, Јанковић је то учинио на бошњачкој ФАЦЕ ТВ гостујући у емисији код Сенада Хаџифејзовића, где је по ко зна који пут искористио прилику да најстрашније испљује Србију.

– Ја сам прилично сигуран, да не кажем да знам, да он (Вучић) јесте обећао Русима дипломатски статус за мисију у Нишу која се зове хуманитарна, али неке чудне активности се са тог аеродрома одвијају – рекао је Јанковић, оптужујући без иједног аргумента Русију за, у најмању руку, нелегалне радње.

– Вучић им је обећао да ће признати Kосово. И сад, неко време је то са шибицама и лоптицом функционисало, а сада и једни и други заврћу руку. И чему се он (Вучић) окреће? Драми, подигао је за октаву глас – истакао је Јанковић.

Политички аналитичар Бранко Радун каже да је очигледно да опозиција почиње да спроводи наређења која им је дао Брајан Хојт Ји.

Сметају му и Двери

Kолико далеко иде његова опсесија Русијом, показује и то што категорички одбија сарадњу са покретом Двери Бошка Обрадовића због тога што су проруски настројени.

– Бошко Обрадовић, односно Двери, не испуњава битан услов, а то су вредности, јер они сматрају да је Русија постојбина Србије и не слажу се с нашим европским путем. Не можемо сарађивати са њима ако у потпуности не прихватају људска права – навео је једном приликом Јанковић.

– Ји се састао са опозицијом приликом недавне посете Београду и очигледно им је дао задатак да врше притисак на власт да се прекине сарадња са Русима. Очигледно је да ће се хуманитарни центар користити убудуће као мета опозиције. Ово свакако није први пут да Јанковић јавно ниподаштава своју земљу – каже Радун.

УВЕО БИ И САНKЦИЈЕ

Није први пут ни да лидер ПСГ вређа и пријатељску Русију. Отворено залагање за улазак Србије у НАТО и прекид односа са Москвом Јанковић је показао изјавом да би “тешка срца” зарад будућности Србије увео санкције Русији.

– Србија и јесте партнер НАТО и требало би да буде партнер свим војним алијансама које немају агресивне и милитаристичке претензије према њој. То је питање наше садашњости и будућности, а не наше прошлости – рекао је Јанковић и предложио одржавање референдума на којем ће грађани одлучити да ли су за улазак у Алијансу.

Република

Поделите:

1 коментар

  1. “Србија и јесте партнер НАТО и требало би да буде партнер свим војним алијансама које немају агресивне и милитаристичке претензије према њој.”

    Jel ovaj prespavao bombardovanje Srbije 1999,otmicu KiM-a koja se još uvek odigrava!? Ili se jednostavno pravi blesav zarad svog interesa. Ljiga od čoveka…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here