Јанковић формирао Грађански блок 381, ЖЕЛЕ ДА KОСОВО УЂЕ У СВЕ МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

Поделите:

У Београду је данас формиран “Грађански блок 381”, чији је председник Саша Јанковић, потписивањем договора његове ПСГ са неколико политичких организација.

Договор о сарадњи с Јанковићевим ПСГ потписали су Покрет слободних грађана (ПСГ), Зелена еколошка партија – Зелени, Мађарски покрет, Шумадијска регија и Kоалиција “Толеранција”.

На питање новинара какав однос тај блок има са Савезом за Србију и да ли су они сада друга опозициона колона, Јанковић је рекао да имају различите визије како Србија треба да изгледа, али да је сарадња могућа.

У платформи коју су данас чланови тог блока представили предложено је и решење питања KиМ, које укључује интеграцију Kосова у све међународне организације, као и УН, без формалног признања независности од стране Београда.

На питање како види то што су његове фотографије са мегафоном у рукама испред зграде Председништва Србије наишле на подсмех на друштвеним мрежама код његових колега, Јанковић је одговорио:

“Ја сам имао прилике да ручам и вечерам са принчевима, витез сам Француске Републике, личност године ОЕБС-а, личност године часописа Време, а није ми проблем и поносан сам што могу да лепим плакате, могу да станем било где у Србији… Осећам се слободно и да кажем оно што мислим”, рекао је Јанковић.

АЛО

Поделите:

1 коментар

  1. Изоставио си још и: пајац, циркузант, кловн, дворска луда.
    Циркуска група Зелени покрет толерентних маџара Шумадије.
    И није 381 него 357.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here