ЈАНKОВИЋ: Могу да преузмем ДС кад год хоћу!

Поделите:

Циркус опозиција у Србији се наставља! Саша Радуловић, лидер ЂБ, тврди да му је Саша Јанковић поверио да може да преузме Демократску странку кад му се ћефне и да је због тога лидер ДС Драган Шутановац у тоталној паници

У отвореном писму у којем оптужује Сашу Јанковића да је са ДС правио парадржавну тајну службу и тврди да му је лидер ПСГ открио да је Вук Јеремић 5 милиона евра за изборну кампању добио од Сергеја Лаврова, Саша Радуловић разоткрио је и бахату амбицију згрченог грађанина да преузме Демократску странку!

У делу писма објављеног на сајту ЂБ о одбијању сарадње Саше Јанковића са тим покретом на предстојећим београдским изборима, Саша Радуловић тврди да му је Јанковић на једном од последњих састанака који су имали, открио да су га чланови Главног одбора ДС молили да преузме ту странку и да он то није хтео само због великих дугова које демократе имају према Драгану Ђиласу.
Ево шта о овом сусрету пише Радуловић:
– У вези са београдским изборима са Сашом Јанковићем сам се видео два пута крајем маја и у јуну. Поновио сам му да је и даље концепт Године прекретнице са људима који нису злоупотребљавали јавне ресурсе најбољи приступ и да гласачи желе сарадњу ЂБ и ПСГ. Он је говорио да он без ДС-а и Тадића неће. Да је са Живковићем раскрстио. Да је најбоље да се направе две колоне: у првој ће бити он са ДС-ом, Тадићем и неким мањим странкама, и друга у којој би били остали.
Рекао је и да би могао да дође на чело ДС-а кад год хоће, да су га практично многи молили да то уради и на седници Главног одбора ДС-а на којој им се захвалио на подршци и да је Шутановац био видно уплашен да ли ће му већ тада преузети странку. Разлог зашто није је тај што је ДС у блокади, дужан је велики новац Ђиласу, 800 хиљада евра, и да не би могао да води ДС са таквим дугом.
Велики број чланова, симпатизера и гласача и ЂБ и ПСГ желе ту сарадњу. Сарадњу жели и председништво ЂБ. Због тога смо и упутили предлог стратешке сарадње. И тада смо одбијени. За ЂБ није могућа сарадња са људима који су, када су били на власти, злоупотребљавали јавне ресурсе, контролисали медије, партијски кадровали и запошљавали, намештали тендере, учествовали у корупцији и узимању партијског рекета. То значи да сарадња са Ђиласом, Тадићем и Шутановцем није могућа. Исто важи и за Душана Петровића, Вељу Илића и многе друге.

Поред тога што не верујемо да су се заиста променили, ЂБ мисли и да са њима победа против СНС-а није могућа. Апстиненти и разочарани гласачи СНС-а неће гласати за људе које су отерали 2014. године. Са истрошеним људима победа није могућа – пише Радуловић на сајту ЂБ.

 

Иннформер

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here