JANKOVIĆ: Mogu da preuzmem DS kad god hoću!

Podelite:

Cirkus opozicija u Srbiji se nastavlja! Saša Radulović, lider ĐB, tvrdi da mu je Saša Janković poverio da može da preuzme Demokratsku stranku kad mu se ćefne i da je zbog toga lider DS Dragan Šutanovac u totalnoj panici

U otvorenom pismu u kojem optužuje Sašu Jankovića da je sa DS pravio paradržavnu tajnu službu i tvrdi da mu je lider PSG otkrio da je Vuk Jeremić 5 miliona evra za izbornu kampanju dobio od Sergeja Lavrova, Saša Radulović razotkrio je i bahatu ambiciju zgrčenog građanina da preuzme Demokratsku stranku!

U delu pisma objavljenog na sajtu ĐB o odbijanju saradnje Saše Jankovića sa tim pokretom na predstojećim beogradskim izborima, Saša Radulović tvrdi da mu je Janković na jednom od poslednjih sastanaka koji su imali, otkrio da su ga članovi Glavnog odbora DS molili da preuzme tu stranku i da on to nije hteo samo zbog velikih dugova koje demokrate imaju prema Draganu Đilasu.
Evo šta o ovom susretu piše Radulović:
– U vezi sa beogradskim izborima sa Sašom Jankovićem sam se video dva puta krajem maja i u junu. Ponovio sam mu da je i dalje koncept Godine prekretnice sa ljudima koji nisu zloupotrebljavali javne resurse najbolji pristup i da glasači žele saradnju ĐB i PSG. On je govorio da on bez DS-a i Tadića neće. Da je sa Živkovićem raskrstio. Da je najbolje da se naprave dve kolone: u prvoj će biti on sa DS-om, Tadićem i nekim manjim strankama, i druga u kojoj bi bili ostali.
Rekao je i da bi mogao da dođe na čelo DS-a kad god hoće, da su ga praktično mnogi molili da to uradi i na sednici Glavnog odbora DS-a na kojoj im se zahvalio na podršci i da je Šutanovac bio vidno uplašen da li će mu već tada preuzeti stranku. Razlog zašto nije je taj što je DS u blokadi, dužan je veliki novac Đilasu, 800 hiljada evra, i da ne bi mogao da vodi DS sa takvim dugom.
Veliki broj članova, simpatizera i glasača i ĐB i PSG žele tu saradnju. Saradnju želi i predsedništvo ĐB. Zbog toga smo i uputili predlog strateške saradnje. I tada smo odbijeni. Za ĐB nije moguća saradnja sa ljudima koji su, kada su bili na vlasti, zloupotrebljavali javne resurse, kontrolisali medije, partijski kadrovali i zapošljavali, nameštali tendere, učestvovali u korupciji i uzimanju partijskog reketa. To znači da saradnja sa Đilasom, Tadićem i Šutanovcem nije moguća. Isto važi i za Dušana Petrovića, Velju Ilića i mnoge druge.

Pored toga što ne verujemo da su se zaista promenili, ĐB misli i da sa njima pobeda protiv SNS-a nije moguća. Apstinenti i razočarani glasači SNS-a neće glasati za ljude koje su oterali 2014. godine. Sa istrošenim ljudima pobeda nije moguća – piše Radulović na sajtu ĐB.

 

Innformer

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here