Јанковић се залепио за Ђиласове паре

Поделите:

Сашу Јанковић и Покрет слободних грађана напустили су готово сви оснивачи и савезници, па ни не чуди што је он одлучио да се приклони баш Драгану Ђиласу.

Јанковић је после састанка са Драганом Ђиласом, саопштио да су такозвани “органи” Покрета донели одлуку да се за београдске изборе формира заједничка листа што већег броја партнера, на чијем челу ће бити Ђилас.

Kако је саопштено из ПСГ, политички органи и оснивачи Покрета, одржали су заједнички састанак са Ђиласом у циљу утврђивање платформе за заједнички наступ на предстојећим изборима у Београду.

– Јанковић је оценио да је Ђилас најбољи кандидат у овом тренутку и верује да ће победити на предстојећим изборима – стоји у саопштењу.

Ђилас је изавио да је “најнормалније да дођем пред људе који су ми дали подршку, и да заједно са осталима који буду заинтересовани да подрже заједнички програм, изађемо пред јавност”.

Он је истакао како је сигуран међу члановима ПСГ има оних који верују да је он грешио. Додао је, међутим, да је заједничка процена да се од Београда и Србије “направи боље место”.

Очигледно је да је између Јанковића и Ђиласа је заснован на чистом истересу.

Јанковић је буквално остао без политичког капитала када су га напустили готово сви сарадници, док Ђилас иза себе има само капитал. Иако Јанковић тврди да Ђилас испутања његових 11 бесмислених “принципа” за изборе за Београд, јасно је да ако неко не испуњава ниједан принцип, то је онда Ђилас.

Али, финансијко-политички интереси су преовладали.

Јанковићу су потребне паре да би повратио кредибилитет код гласача, док су Ђиласу потребне све опозицоне сателитске странке како би у јавности створио утисак да га сви подржавају.
Телепромптер

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here