Јанковић: Ускоро нова шанса за опозицију на новим парламентарним ИЗБОРИМА!

Поделите:

Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић оценио је да су резултати београдских избора створили нову политичку сцену коју с једне стране чине СНС и СПС, а с друге стране опозиција која је прешла цензус. Листа око Драгана Ђиласа формираће три одборничке групе у Скупштини града Београда, најавио је Јанковић.

Саша Јанковић верује да је нова опозициона сцена шанса да опозиција престане да се бави собом и да почне да се бави Србијом.

Говорећи о наредним корацима Покрета, Јанковић је рекао да је први циљ да ПСГ ојача своју политичку, програмску и кадровску основу и окупи људе и идеје демократске, грађанске и проевропске оријентације.

Циљ је, додао је, и да се настави и ојача сарадња са партнерима са београдских избора и да се та сарадња прошири на целу Србију.

Навео је да је и да се Покрет припрема за нова сучељавања са СНС-ом, јер, како каже, имају разлога да верују да ће Александар Вучић одлучити да распише и нове парламентарне изборе.

Листа око Драгана Ђиласа формираће три одборничке групе у Скупштини града Београда, најавио Јанковић и додао да ће те групе најближе сарађивати.

Упитан да ли би и Александра Шапића волео да види у свом опозиционом блоку, Јанковић је потврдно одговорио, јер је, каже, Шапић показао на изборима да је опозиционар.

На питање да прокоментарише како је Драган Ђилас зарадио имовину од 25 милиона евра, Јанковић је рекао да то морају да питају Ђиласа, који би, верује, био “јако срећан да му је толика имовина”.

На питање новинара ТВ Пинк како коментарише то што Ђилас не дозвољава појединим медијима присуство његовим конференцијама за штампу, Јанковић је узвратио да су новинари те телевизије непозвани дошли на његову конференцију, али да су у ПСГ одлучили да “не праве немиле сцене”.

На њихово питање, међутим,н ије хтео да одговара, јер, каже, неће да учествује у “обмањивању Србије”, што је, по њему, задатак те телевизије.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here