Јасна Поповић која је покренула причу о ЈАНИЧАРИМА у уџбеницима: Срби ипак неће дочекати Хитлера са цвећем!

Поделите:

Јасна Поповић која је на друштвеним мрежама покренула причу о спорном чланку о “позитивним” јаничарима у уџбенику историје за 7. разред основних школа у Србији говори за Видовдан о томе како је потребно пробудити савест народа, те да не треба губити наду јер се увек нешто може променити.

Све је почело овим Фејсбук статусом, који је постао виралан за кратко време.

Како сте уопште сазнали за овај чланак у уџбенику историје?

Јасна Поповић: Спорна лекција налази се у уџбенику мог сина, Историја за 7. разред основне школе, издавач БИГЗ школство. Помажем му увек да издвоји шта је важно. Овог пута смо одустали при првом ишчитавању лекције.

Каква је била Ваша прва реакција?

Јасна Поповић: Прва реакција? Била сам љута. Више бесна…Желела са да вичем на сав глас. Фотографисала сам све, уџбеник, импресум ЦИП, и страницу на којој пише да је Данак у крви пружао могућност за напредовање, као и генијално питање на крају: „Наведите позотивне и негативне стране Данка у крви”.

То Вас је навело да напишете текст?

Јасна Поповић: Написала сам прво ФБ статус који је изазвао велико интересовање мојих пријатеља. Срећом по српску децу, заинтересовао се и Александар Лазић, уредник портала СТАЊЕ СТВАРИ, и тако је све почело. Мало сам проширила своју објаву и она је постала чланак на поменутом порталу. Охрабрује чињеница да се овај чланак не само читао него и делио вртоглавом брзином. Велика, огромна већина људи која је дошла у контакт са њим није остала равнодушна. Мој циљ је био да се чује, да пробуди свест, и успели смо! Изгледа да Срби ипак неће „дочекивати Хитлера са заставицама и цвећем”, колико год се глобалисти и аутшовнисти трудили!

Шта мислите шта је узрок тог популарисања конвертитства?

Јасна Поповић: Основни циљ оваквог формирања свести је угасити национални понос у Србима који живи од Немањића и Душановог царства и узроковао је слом Отманског и Хабзбуршког царства. Да се послужим мало измењеним речима Владике Његоша, Срби не љубе ланце! Не бих се бавила онима који су ме напали и оптужили да ово радим „да бих умањила и негирала злочине и спречила прелазак српских ђака на нејединствени европски уџбеник” јер су они све о себи рекли бранећи најужаснији злочин који човек може да осмисли – отимање деце која се претварарају у убице, отимају из националног корпуса и враћају да убијају своје сународнике. Али, желим да Вам кажем да светом крстаре, по конгресима Слависта, неки врли стручњаци кој мењају историју из корена. За њих су Андрић и Његош геноцидни, а Срби су због своје склоности ка геноциду заслужили све што им се десило до набијања на колац и Данка у крви. Видите, поводом тога се ови који бране турско становиште нису огласили.

Поделите:

4 Коментари

  1. Takoreći samo trećina Srba živi u Srbiji. druga trećina u Turskoj a ostali Srbi su razasuti po svijetu, a u matici Srbiji mnogi sve rade da se dvije trećine Srba koji ne žive u Srbiji što više odbiju od svoje pradomovine. Po “umnim” Srbima koji žive u Srbiji Srbin ne može biti komunista, musliman, pacifista, globalista, ateista, oni koji imaju osjećaj pripadnosti srpskom rodu a nemaju priznanje “umnih i čistih”i… i tako “umni” siju i prosijavaju sopstveni narod i sopstveno sjeme. Zašto se ne ugledajte na Francuze, njima kao Francuzi valjaju i oni koji rasom po kriterijumima “umnih” zasigurno nijesu Francuzi. Biće da su Francuzi, Englezi,Amerikanci … budale.

  2. Биће да си ти неки много паметан момак. Не би било лоше да се мало информишеш о сопственом пореклу и да не држиш лекције другима о ономе о чему немаш појма

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here