Је ли Вучић у Вргинмосту понижавао Пуповца?

Поделите:

ДВОРАНА кина у Вргинмосту послужила је предсједнику Србије Александру Вучићу да тамошњим Србима обећа нешто ситно помоћи. Донио је у оближњу школу рачуналну опрему, донирао је комби и трактор, обећао помоћ око уређења ногометног игралишта. Ништа спектакуларно.

“Не мораш баш за сваки закон да гласаш, Милораде”

Но, пуно важније, послужила му је да покаже то је газда и тко одлучује о судбини Срба у Хрватској. А то нипошто није Милорад Пуповац, њихов формални представник и одлучујући члан владајуће коалиције окупљене око ХДЗ-а. Оронулу дворану кина у Вргинмосту Вучић је искористио да понизи Милорада Пуповца.

“Не мораш баш за сваки закон да гласаш Милораде!”, рекао је пред стотињак мјештана Вучић Пуповцу. Човјека старијег од себе пуних 15 година, свеучилишног професора, дугогодишњег политичара и, понављамо заступника Срба у хрватском парламенту, Вучић је безобразно ословљавао с ти, стално му се подсмјехујући. Пуповац по Вучићу не би требао гласати баш за сваки закон него при сваком гласању требао искамчити нешто за себе и за српску мањину у Хрватској. И то је легитимно, онај тко подржава овако танку Владу има свако право узети што год може, док може.

Скакао на ноге и сервирао податке

“Ево, и овај народ мисли да не мораш баш за сваки закон да гласаш, Милораде. Зацрвенио се. Kаже народ да онај тко се црвени има срама и части”, ругао се Вучић Милораду Пуповцу.
А, овај је све то мирно трпио, обраћајући се Вучићу с “предсједниче”. Штовише, није се чинило ни да му превише смета. Сваки пут кад би му се Вучић обратио сервилно би скакао на ноге и верглао му податке које је тражио. Попут оног о носитељима станарског права који још увијек нису успјели откупити станове. Има их 800, рекао је Пуповац.

Понекад га и послуша

“Не треба ми тачан број, реци отприлике”, нестрпљиво је одвратио Вучић незадовољан брзином Пуповчевог одговора. Брзине, међутим, није недостајало када се од Вучића тражила помоћ при стипендирању ученика и студената. Друштво Привредник годишње осигура 36 стипендија за најсиромашније.

“Ево, ми ћемо осигурати још 20. Је л’ може?”, цјенкао се Вучић. Свака помоћ је добродошла, пристао је Пуповац и покушао од Вучића добити и помоћ за спортски савез Срба у Хрватској.
“Увијек ми кажете да морам бити амбициознији, предсједниче”, улагивао се Пуповац.

“Понекад ме и послуша. Понекад”, закуцао је Вучић давши својим понашањем према Милораду Пуповцу за право свима који говоре да се политика Срба у Хрватској води из Београда.

 

 

Индекс.хр

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here