Јелена Анасоновић: Од почетка је било притисака опозиције, покушали су да преузму протест

Поделите:

Једна од организатора протеста „Стоп крвавим кошуљама“, а касније протеста „Један од пет милиона“ Јелена Анасоновић изјавила је да је од почетка организовања протеста трпела притиске и покушаје да Савез за Србију преузме протест.

„Позвала сам пре првог протеста Стефана Павловића, за којег сам знала да ради за Драгана Ђиласа. Kомуникација са политичким странкама је била потребна јер сам знала да могу да спинују причу и угуше протесте уколико им не одговарају“, рекла је она за Блиц од недеље.

Анасоновић је казала да је Драгану Ђиласу објаснила да протести морају да буду грађански и без страначких обележја, што је, како наводи, Ђилас прихватио али су убрзо опозиционари почели преко медија да својатају протест.

Постојали су и притисци познатих јавних личности који су најосетнији били, како је навела, када је на протесту 16. децембра најавила наредни протест за 16. јануар.

„Тада су почели да ме развлаче по друштвеним мрежама. Одлучили смо да морамо да кажемо да смо ми организатори и да ћемо поштовати вољу грађана и организовати протест идуће недеље“, казала је она.

Анасоновић је истакла да је иступањем у јавности створена брана да опозиција не преузме протест, „јер сам пре тога добила поруку да је директива да Савез за Србију преузме протест“.

Говорећи о блокади Ректората УБ у септембру због плагираног доктората министра финансија Синише Малог, она је рекла да то није била идеја самих студената, већ да је „дошла од Стефана (Павловића), а ја само могу да претпоставим ко је њему то предложио“.

Kада су опозицони политичари почели да се обраћају на протестима, два месеца од почетка протестних шетњи, долазило је до проблема јер, како је казала Анасоновић, „у градовима у којима су протесте организовале странке блиске СзС често није било добродошло да говори неко из Локалног фронта, ПСГ или треће опције“ и додала да су на локалу постојали „забрањени говорници“.

Kоментаришући учешће глумца Бранисалва Трифуновића у организацији протеста, она је казала да је Трифуновић напустио протесте када су „на његов предлог да на протесту говори Дубравка Стојановић скочили људи из Народне странке и Двери“.

 

Danas

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here