Јелена Милић пренела поруку Запада: НАТО ПРИСТАЈЕ НА ПОДЕЛУ KОСОВА!

Поделите:

Позната НАТО лобисткиња Јелена Милић изјавила је јуче да би Запад “требало да размисли о подели Kосова као најмање лошем решењу, третирајући га као јединствен случај који не може да изазове логику да то може да уради Република Српска”.

Милићева, коју многи доживљавају и као главноговорницу НАТО, за Тањуг је објаснила да је поделу Kосова могуће урадити на конференцији на којој би се отворили и гранични спорови Србије и Хрватске, као и Србије и БиХ, и да то Србија може да изведе мењањем Устава и стави међународну заједницу пред свршен чин.

Директорка Центра за евроатлантске студије (ЦЕАС) признаје да је “прилично необично” да инцијатива долази из њене организације и истиче да је направила анализу “имајући у виду колико смо у ћорсокаку”.

Лобисткиња Алијансе предложила међународну конференцију о коначном решењу проблема KиМ

Политички аналитичар Бранко Радун сигуран је да Милићева преноси поруку Запада, али му је “чудан” начин на који то овог пута ради.

– Сигурно је да Вашингтон не жели поделу, али свакако жели да та прича постоји у јавности и да постоји спремност Србије на поделу. Запад се више пута показао као непопустљив. Милићева овом изјавом изгледа покушава да омекша утисак о Западу и да мало поправи свој имиџ у домаћој јавности – каже Радун.

Предлогом Милићеве изненађен је политички аналитичар Драгомир Анђелковић, али истиче он има смисла.

– У много чему се не слажем са Јеленом Милић, али мислим да је ово рационалан предлог јер не треба одбацити могућност поделе Kосова, уз услов да српски интереси буду задовољени. Међународна конференција која би се бавила тим питањем је такође добра идеја – сматра Анђелковић и указује да питање поделе Kосова сигурно повлачи за собом и решавање статуса Републике Српске.

republika.rs

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here