Јеремић: Народна странка ће бити та која ће наредна водити државу

Поделите:

ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић рекао је данас да се Србија налази у фази “дубоког сна са понеким пулсом отпора” актуелној власти коју је описао као “тоталитарни режим зла”.

“Народна странка је посејала наду, семе побуне да се може рећи не и ја вам сада кажем Народна странка је наредна странка која ће водити државу”, казао је Јеремић на седници Главног одбора странке.

Он је функционере своје странке, али и читаве опозиције позвао да буду јединствени, како би у наредном периоду сачували достојанство грађана, традицију и изборили се против “зла које неће отићи само од себе”.

“У проклетој авлији нема среће, нема правде, постоје господар и његова свита, а само за њих та авлија није проклета, за све друге јесте”, рекао је Јеремић и додао је и да је главни разлог због којег је одлучио да започне борбу, тај што се “коров и канцер не повлаче сами од себе”.

Јеремић је на ГО говорио о положају Србије у свету и томе да је она пред избором да буде “бедем” екстремизму са Блиског истока, како то желе велике силе, или да буде “велико трговинско чвориште”.

Говорио је и о Косову и Метохији, па је казао да ће се Србија и Косово разграничити почетком 2019. године.

Према његовим речима, председник Србије Александар Вучић рекао је истину да је његова политика по питању Косова “доживела крах”, јер је схватио да није добио подршку грађана, али да заправо “иза кулиса” наставља да води политику разграничења.

Он је казао да ће Вучић и председник Косова Хашим Тачи потписати свеобухватни споразум у првом кварталу наредне године.

“Разграничење значи да ће са оне стране границе, која више неће бити административна линија, остати 90 одсто територије покрајине КиМ и делови онога што зовемо југ Србије, а што Албанци зову Прешевска долина”, упозорио је Јеремић.

Додао је и да разграничење значи да Косово постаје пуноправни члан Уједињених нација, што је увод у стварање “Велике Албаније”.

(Бета)

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here