ЈЕРЕМИЋ: Србија ће 2018. бити принуђена да бира између чланства Косова у УН и сукоба са кључним међународним факторима

Поделите:

Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој и бивши председник Генералне скупштине УН , Вук Јеремић оценио је да ће се Србија у 2018. години суочити са „тешком ситуацијом“ у којој ће морати да бира између пристанка на чланство Косова у УН и новог заоштравања са кључним међународним факторима.

Гостујући на Радио-телевизији Војводине, Јеремић је оценио да је ситуација после референдума о независности Каталоније „врло озбиљна“, као и да би могла да утиче на преговоре Београда и Приштине, али је и додао да Србија у новонасталој ситуацији не користи сва дипломатска оруђа која јој стоје на располагању.

„После хитних консултација код председника Србије, премијерка Ана Брнабић најавила је на драматуршки изразит начин да ће Србија упутити писмо званичницима у Бриселу, али ја не верујем да ће нам то писмо донети било какву корист, нити верујем да ће било која земља повући признање Косова“, рекао је бивши шеф дипломатије Србије.

Поделите:

3 Коментари

  1. Hm,hmm…pokojni, Sava Jeremic, Radojka i Tine Zivkovic,i ako slicni,istih prezimena kao tvoje i zoranovo,nisu mislili tako,pa su nam,ostavili u nasledje..da, smo Srbija. A, sto se tice Sumadije, ona,neki,misle da je dovoljna sama sebi kao Srbijica..Ako,tako misli,mora da bidne svesna,,,“ tesno joj ga kroji nane na Oplencu“..bice,jos tesnije,ispod starih hrastova sa zapisima i sljivom u Bajcetini..nego u Monci.

  2. Vise nije „…i clanstva u EU“, nego “ SUKOBA sa medj. kljuc. faktorima“! Vjerojatno misli na Rusiju i Kinu, jer njegovi klj. mlj. flj. ili su prosvirali, ili su odsvirali; sljedeca faza seruckanja jest „MOGUCEG rata“, a zavrsna faza iste radnje jest „RATA“ !
    OBUCENE DOLARSKE NJUSKICE- „javno mnijenje“ je pripremljeno: ma, bolje mir, nego Kosovo!
    Boze, koja su to gamad!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here