Јеремић: Странци неће пустити Вучића низ воду ако призна Kосово

Поделите:

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да опозиција нипошто не сме да падне у искушење да прећутно подржи председника Србије и СНС-а Александра Вучића у његовој намери да „велеиздајом“ разреши тежак косовски проблем, надајући се да ће га странци потом „пустити низ воду“.

„Ако дозволимо Вучићу да потпише акт велеиздаје, он ће се борити да остане на власти до краја живота. Понашаће се као Мило Ђукановић, његов политички брат близанац у Црној Гори, продубљујући везе са организованим криминалом и распродајући један по један историјски и државни интерес, независно од воље народа“, рекао је Јеремић у Петровцу на Млави, где је Народна странка основала општински одбор.

„Нипошто се не сме пасти ни у искушење да се, као што су то напредњаци учинили 2012. године када су долазили на власт, обећа да ће ствар на Kосову и Метохији бити завршена на начин супротан интересима Србије. Сађење тикве са ђаволом увек дође на наплату, као што Вучићу стиже сада“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке навео је да „разграничење“ значи поделу Kосова и Метохије по којој би Србији припало неколико процената територије покрајине на северу а косовски Албанци би заузврат добили део јужне Србије.

„Последица потписивања таквог споразума и омогућавање Приштини чланства у УН била би да се током наредне деценије отворе нова територијална питања, и то више не би било могуће контролисати“, рекао је Јеремић.

„Вучић је недавно хладнокрвно рекао да ће Албанци на крају добити независност на целој територији Kосова, али да он неће бити крив за то. Он улази у преговоре са другом страном тако што каже да ће она добити све што тражи. Зашто би онда друга страна била спремна да прихвати било шта испод тога, бар док је Вучић на власти“, упитао је Јеремић.

Јеремић је оценио да ће начин на који је Вучићев режим преговарао о Kосову и Метохији од 2012. године бити забележен као најгоре преговарање у савременој дипломатској историји.

„То је могао да уради или идиот или неко ко је добио нешто заузврат, али не на Kосову. Све су дали у претходних седам година, а ништа нису добили, још се тиме и хвале. Неки частан човек би се убио након таквог резултата. То није 5:0 за нас, него 25:0 за Албанце и то је резултат седмогодишњег преговарања напредњачке власти, која јавност непрекидно бомбардује лажима да су за то криви они који су пре њих водили државу“, рекао је Јеремић.

На скупу су говорили и потпредседник Народне странке Никола Јовановић и председник Извршног одбора Владимир Добросављевић, а за председника Општинског одбора те странке Петровац на Млави изабран је Иван Стевановић.

Данас

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here