Јеремић торпедује Вучића!

Поделите:

Јеремић је у ауторском тексту за “Вашингтон пост” напао Вучића, и то баш пред његову посету САД.

Удар пред састанак са Пенсом

Бивши шеф дипломатије у свом тексту је Вучића назвао аутократом, и то баш пред његову посету САД и сусрет са потпредседником Мајклом Пенсом, који је планиран за понедељак 17. јул.
“Све удаљенија европска перспектива региона олакшала је локалним аутократама да приграбе власт користећи популистичку реторику. Илустративан је пример новог председника Србије Александра Вучића, некадашњег министра информисања у време власти Слободана Милошевића деведесетих година. Вучић је практично добио одрешене руке за сузбијање основних права и слобода, а као последица тога Србија је данас све даља од ЕУ. Под Вучићевом деспотском влашћу Србија је имала нерегуларне изборе у којима су опозициони лидери бесомучно клеветани, без да за то ико одговара, при чему је већина медија одустала од објективног извештавања, подређена и лојална аутократској власти”, написао је Јеремић.

Очигледно је текст наручен и плаћен или од Јеремића или неког ко жели да изврши притисак на Србију и Вучића. Вероватније је да је овај текст пустио антируски лоби у САД коме сметају солидни односи Београда и Москве те да би се на овај начин на Вучића извршио додатни притисак да се “определи” као што се на пример Мило Ђукановић определио.

 

Поделите:

4 Коментари

  1. Dozvoljeno je da izrazis svoje glediste u svemu,pa i u politici ako pri tome nikoga ne vredjas.Mislim da ovde ne stoji nikakva uvreda.A sta mislim o Jeremicu,bolje da ne komentarisem.

  2. U kampanji čovek nije pomnuo integracije sa EU. Sto puta je rekao da bi nas gledali kao “Ruskog Trojanskog konja”. Kada je preminuo Vitalij Ćurkin jedna od najmoćnijih televizija u Rusiji RT koga je zvala direktno u program iz Srbije da nije Šešelja možda. Zvala je pravog prijatelja Jeremića. Ne znam čemu tolika opsesija da se nekim ljudima dodeljuju atributi stranog plaćenika a videćete danas šta će glani šerif ovde potpisati na tako reći na saslušanju u SAD.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here