Jездић: Објављујемо општу мобилизацију – све за Србију, Србију ни за шта

Поделите:

Објављујемо рат тренутно највећем непријатељу Србије – демографској ерозији наше земље, казао је Јездић

Српски глумац Ненад Јездић казао је да је бијела куга највећи непријатељ Србије.

Бијела куга надвила се над Србијом. Смртоносна емидемија пусте земље шири се рубним подручјима Србије и злокобно пријети да затре српско село. Управо то село је одржало Србију, нахранило нас и отхранило. Са нестајањем села нестала би и Србија, рекао је Јездић у Палати Србије пред оснивање Националног савјета за спас села.

Он је указао да у хиљаду села у Србији има мање од 100 становника.

У више од 200 села нема никог млађег од 20 година. Пробудимо се, освестимо се, ставимо прст на чело сви ми који желимо добро Србији. Употребимо знање да спасимо српско село. Да се вратимо коријенима, да заборавимо све наше тренутне диобе и спријечимо пријетеће сеобе. Јер, српски сељак је одувијек био и хранитељ и бранитељ Србије, најсавјеснији чувар наших природних богатстава, казао је Јездић.

Наше село, навео је он, мора да буде спој традиционалног и модерног, преносе београдски медији.

Да се нико не постиди да каже да је сеља – већ да са поносом то изговара. Господо сељаци, поштовани домаћини, Србија је земља на брдовитом Балкану. Сви смо ми најмање трећим или четвртим коленом изашли из српског опанка и само заједничким снагама можемо да обновимо српско село. Да останемо и будемо свој на своме, да се дјечја граја поново заори нашим селима. Ако сачувамо село, сачували смо Србију. Објављујемо рат тренутно највећем непријатељу Србије – демографској ерозији наше земље. Објављујемо општу мобилизацију – све за Србију, Србију ни за шта! Смрт феномену пусте земље и бијеле куге, а за спас српског села, рекао је Јездић.

Поделите:

2 Коментари

 1. Gluposti,najveće srpsko selo Beograd je prepuno seljanki..
  Nije problem u tome što 100 matori baba na nekoj planini ne rađaju decu već u tome što mlade Beogradske seljanke sa Karaburme ili Zvezdare mogu do svoje 30-te godine podbaciti i uništiti gotovo za deceniju svoje reproduktivno,genetske dobi više fetusa nego što ceo Beograd ima stanovnika..
  Godišnje se na teritoriji Beograda izvrši abortusa nekoliko desetina hiljada..
  A ne verujem da i jedna baba u nekom selu na Midžoru je ikad pomislila na abortus ako u opšte i razume značenje te reči??????
  Problem jeste u selu ali onom koje je najveće u Srbiji a ne u idiličnom i dobroćudnom provincijalnom selu o kojem palamuđa Jezdić a koje nikakve veze nema sa abortusnom ili belom kugom..
  Bela kuga je medicinski problem a ne neki teritorijalno administrativni striktno vezan za provinciju,departman ili kanton.

  • Докторе неће бити да си добро разумео Јездића. Да би човек опстао мора да има воду, храну и кров над главом. Храна се производи на селу (осим фабричких деривата), а село пропада јер се намерно уништава и ово је Јездићев вапај за обнову села као жиле куцавице и опстанка Србије. Можда би и те сељанке по Београду рађале када би имале од чега да хране потомство?
   Није абортус у великој већини ствар тренутног комфора, него и нужде! Докторе а колико спонтаних абортуса има и зашто су у порасту?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here