ЈОШ ЈЕДНА КАЗНА ЗА ЈЕВТИЋА: Глумац у регистру ПЕДОФИЛА! Чека га отказ у позоришту

Поделите:

Казна… Име познатог драмског уметника, који је правоснажно осуђен на 10 месеци затвора због обљубе малолетника, наћи ће се на списку сексуалних предатора на основу Маријиног закона.

Име глумца Горана Јевтића (41), после правоснажне судске пресуде због обљубе малолетника, наћи ће се у регистру педофила, због чега ће истовремено остати и без посла у свом матичном дечјем позоришту „Бошко Буха“ у Београду.

Јевтић је, подсетимо, правоснажно осуђен на 10 месеци затвора због оптужби да је у јуну 2014. у тоалету сомборског Народног позоришта приморао на орални секс тада малолетног младића Л. К. (16). Основни суд у Сомбору је глумца најпре казнио са 10 месеци кућног затвора, али му је након жалби казна преиначена у класичан затвор, и то у истом трајању.

Отказ

Како за Курир објашњава извор из правосуђа, затвор није једина санкција с којом ће глумац морати да се суочи.

– Сви осуђени злостављачи малолетника аутоматски подлежу и Закону о спречавању педофилије, који је у јавности познат по имену зверски силоване и убијене девојчице из Старих Лединаца Марије Јовановић (8). Тим актом предвиђене су даље последице за све осуђене сексуалне предаторе над малолетницима, а упис у регистар педофила само је једна у низу – казао је Куриров саговорник.

Он додаје да је основна одредба Маријиног закона то што осуђеницима забрањује да се баве занимањима која подразумевају рад са децом, као и да се појављују на местима на којима се окупљају малолетници (школе, игралишта, дечје манифестације…)

– С обзиром на то да је његова матична кућа у којој је ангажован позориште за децу „Бошко Буха“, суд је у обавези да примерак правоснажне пресуде пошаље и у позориште, чија би управа, по сили Маријиног закона, Јевтића одмах морала да отпусти – каже наш саговорник.

Управник без коментара

Игор Јурић, друштвени активиста и оснивач Фондације Тијана Јурић, каже да нема разлога да Јевтић не буде уписан у регистар педофила.

– Осим што више неће моћи да ради у дечјем позоришту, мораће и сваког месеца да се јавља полицији – рекао је Јурић.

Игор Бојовић, управник позоришта „Бошко Буха“, где је Горан Јевтић запослен, рекао је јуче за Курир да у овом тренутку не може ништа да коментарише.

– Од новинара сам сазнао за пресуду, немам званичну потврду о томе. Због тога у овом тренутку не могу ништа да коментаришем – рекао је Бојовић.

Иначе, Горан Јевтић је имао бројне запажене улоге у филмовима, али и у позоришним остварењима. Неке од најпознатијих улога су му оне у филмовима „Парада“, „Ми нисмо анђели 2“, као и маестралном извођењу Нушићеве „Госпође министарке“.

Други случај

КРЕАТОР ОПТУЖЕН ЗА СЛИЧНО ДЕЛО

Модни креатор Дарко Костић оптужен је са слично дело као Јевтић, тачније за недозвољене полне радње с малолетником Л. Ј. (15). Њега је полицији пријавила жртва, иначе учесник једног музичког такмичења. Истрагом је утврђено да је Костић имао још једну, али пунолетну жртву, а оптужен је и због тога што им је омогућавао да конзумирају наркотике. Поступак против њега и даље се води пред Трећим основним судом у Београду.

ДЕЛА ЗА КОЈА СЕ ПРИМЕЊУЈЕ МАРИЈИН ЗАКОН

Силовање
Обљуба над немоћним лицем
Обљуба с дететом
Обљуба злоупотребом положаја
Недозвољене полне радње
Подвођење и омогућавање вршења полног односа
Посредовање у вршењу проституције
Дечја порнографија
Навођење детета на присуствовање полним радњама

* односи се на малолетне жртве

ПОСЛЕДИЦЕ ОСУДЕ

Забрана рада с децом и приласка местима на којима се окупљају деца
Обавезно месечно јављање полицији
Забрана обављања јавних функција
Обавезно обавештавање о путовањима
Затворска казна због прекршаја обавеза и забрана из овог закона

Курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here