Још једна лажна вест која за циљ има само једно: Трамп о тврдњама да су Руси плаћају за убиство америчких војника

Поделите:

Он је попустио под притиском законодаваца на Kапитол хилу да се јавно огласи поводом контроверзног извештаја.\
Прича да је Русија новчано награђивала талибане за убијање америчких војника је још једна лажна вест измишљена с циљем да се нанесе штета мени и Републиканској странци, објавио је амерички председник Доналд Трамп на свом Твитер налогу, преноси АП.

Законодавци у Представничком дому америчког Kонгреса тражили су од председника да се изјасни поводом ових тврдњи, а демократе су га оптужиле да се “клања” руском председнику Владимиру Путину ризикујући животе америчких војника.

 

Та вест је лаж смишљена с циљем да се нанесе штета мени и Републиканској странци. Тајни извор (који се спомиње) вероватно ни не постоји, као уосталом ни та прича – оценио је Трамп.

Трампов саветник за националну безбедност Роберт О Брајен изјавио је да извештај у старту није представљен председнику јер није био “проверен и није било консензуса у обавештајној заједници о том питању”.

Трамп је под притиском законодаваца на Kапитол хилу да се јавно огласи поводом контроверзног извештаја.

– Многи од нас не схватају његов (Трампов) афинитет према аутократским владарима коији желе зло Америци – изјавио је председавајући комитета за обавештајне послове Представничког дома, демократа из Њу Дерзија, Адам Шиф.

Srbija Danas

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here