Јовић: Згранут сам што о Милошевићу измишљају да је био шизофреник

Поделите:

Радмило Богдановић у службеној белешци известио Борисава Јовића о детаљима из Слободановог здравственог картона. Документ под ознаком „строго поверљиво“ пре два дана обелоданио бивши премијер и савезни министар полиције Зоран Живковић
Слободан Милошевић, бивши председник СРЈ и Србије, боловао је од шизофреније и дијабетеса, обелоданио је некадашњи премијер и савезни министар унутрашњих послова Зоран Живковић!

Он је то поткрепио строго поверљивим документом из 1990, који је потписао Радмило Богдановић, тадашњи секретар Републичког секретаријата унутрашњих послова (ранг данашњег министра полиције)!
Копија коју је Живковић објавио заправо је Богдановићев одговор на захтев Борисава Јовића, тадашњег председника Председништва СФРЈ, у којем га обавештава о подацима из медицинске документације „друга Милошевића, председника Председништва СР Србије“.

Имао и дијабетес

– Увидом у медицинску документацију и извиђајним радњама које су спровели радници РСУП Србије утврђено је да друг Милошевић болује од више болести, од којих су две најприсутније: псхицхонис сцхиопхиеница 295 (психопата-шизофреник) и диабетес урлитус 250.9 (шећерна болест). Лекари здравствено стање друга Милошевића оцењују као доста тешко, а радну способност као битно смањену – наводи се се у допису који је Богдановић упутио Јовићу, а који је 29. маја 1990. заведен под ознаком „строго поверљиво“.
Јовићу је назначено да му Богдановићев кабинет доставља и „медицинску документацију и службене белешке“.

У допису се помиње и Милошевићева супруга Мира Марковић, и то као проблематична за систем.
– Другарица Мирјана Марковић пролази евиденцију СДБ, а оперативним радњама ова служба је дошла до сазнања да другарица Марковић Мирјана води недоличан приватни живот, о чему је ова служба обавестила и друга Слободана Милошевића – пише у документу.

Живковић за Курир каже да верује у аутентичност овог документа, јер му је достављен од поверљивог извора.
– Добио сам га од човека из редова СПС, који је био међу онима који су 2000. године имали задатак да испразне архиве. Све што је досад дошло из тог извора показало се тачним. Немам разлога да сумњам у веродостојност. Зашто би сада било ко имао мотив да измишља преписку између Јовића и Богдановића о Милошевићу. Не очекујем да Јовић потврди истинитост преписке и призна да је тражио увид у здравствени картон Милошевића – објашњава Живковић.

Упитан зашто баш сада објављује овај документ, лидер Нове странке каже да то само иде у прилог иницијативи његове партије да сви кандидати за посланике и јавне функционере морају да прођу здравствене прегледе, укључујући и процену њиховог менталног здравља.
– Ево вам доказ да нам је државу водио шизофреник – поручује Живковић.

Јовић негира

Јовић за Курир негира аутентичност овог документа.
– Никада нисам ни тражио тако нешто. Мени ни овакав, нити сличан допис није стигао. Згранут сам што се измишљају такве ствари. Не знам да ли је Милошевић тражио податке о мом здравственом стању, али ја о његовом сигурно нисам – нагласио је Јовић.

Наводни потписник овог рапорта је Радмило Богдановић, који је умро пре две године, а смењен је с места министра само годину дана након овог дописа, одмах након деветомартовских

Зла коб породице Милошевић
Отац му се упуцао,а мајка обесила
О Милошевићевом менталном здрављу готово се ништа није знало. Јавност је о томе једино могла да суди на основу његових политичких потеза који су довели до распада земље, ратова, ембарга, незапамћене инфлације и сиромаштва. Међутим, сазнало се доста и о његовим личним траумама, а две највеће су самоубиство оца и мајке.
Милошевићев отац Светозар убио се 3. августа 1962. пиштољем, а разлог је наводно било самоубиство његовог ученика након слабе оцене које му је дао професор Милошевић. Након 12 година, Милошевићева мајка Станислава пронађена је обешена у Пожаревцу. И овде није крај усуду породице Милошевић, јер се Слободанов ујак генерал Кољеншић убио у Даниловграду, и то само дан након самоубиства Светозара Милошевића. Несрећну судбину имала је и Светозарева сестра, Слободанова тетка, која је нађена мртва у кади након што јој је муж погинуо, а деца помрла.

Поделите:

4 Коментари

 1. Od 1804- unazad ne ici!- svi Karadjordjevici i Obrenovici sizofrenici; u tzv. republikanskom periodu najdugorocniji josip tito- ni govora o bilo kakvoj bolesti; onda dolazi uzmimo! Srbin- sizofrenik; potom se redaju dosmanlijska govna, EUr o p c i- ko drenovi zdravi, ukljucujuci i ovu nisku guzojebinu…
  I ja sam sizofrenik!

 2. Eno Kurira,isto kao Bakarec,pretvorio se u glavnog siledziju,rade sa vlast.
  Na naslovu kaze PROCURIO izvestaj o Milosevicu…kao da smo u ustaskoj tvorevini.
  Ili je PROCUREO…ali,zasto je uopste PROCURIO ili PROCUREO?
  Srbi su tuzibabe,placipicke,cinkarosi,kada je bila okupacija,svabe su govorile ,dobro je,dosta vise…nemamo mesta u zatvorima,od dousnika protiv komsija.
  Lud narod,kompletno.
  Treba sve okolo opaganiti,da bi pogan vladala.
  Najcrnja istorija Srbije,najcrnja.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here