Јово Бакић размонтирао Ђиласа: Опозиција је спремна да направи договор са мафијом

Поделите:

Социолог Јово Бакић жестоко је оплео по Драгану Ђиласу тврдећи да је један део опозиције спреман да уђе у договоре са мафијом, успут наводећи да председник Александар Вучић сигурно неће отићи добровољно. Решење је, истиче, оружана сила, а кључно питање је како да буде што мање крви у том подухвату.

– Јер ова власт сигурно добровољно отићи неће. Она може изгубити на изборима, али неће то признати. Kао што ни Милошевићева власт није признала да је изгубила изборе. Морала је да се употреби сила – рекао је Бакић у интервјуу за недељник Време.

Он је рекао да су људски животи најдрагоценији и да зато треба све учинити како би дошло до смене власти, али не по цену склапања договора са мафијом.

– Јер, ако смо склопили договор с мафијом, а изгледа да је један део опозиције на то спреман, онда смо “џаба кречили”. Онда је то само замена ауторитарне олигархије једном чистом олигархијом која ће такође имати везе с мафијом – казао је Бакић и додао да са мафијом нема преговора јер се онда пристаје на њене услове.

У том смислу никоме, без обзира на одређене заслуге, које су несумњиве, не смемо заборавити шта је радио, рачунајући ту и онога који с вама сада разговара, додаје Бакић.

– Свако мора да има свест о одговорности. Петог октобра је пропуштена велика шанса. Онда, видите, ко је увео те ужасне ријалити- програме који трују дух народа? Па Драган Ђилас. Његова агенција је увела ријалитије на телевизије са националном покривеношћу. И сада сви ми треба да кажемо: “Браво, мајсторе, бићеш супер када дођеш на власт.” Пошто си већ претходно показао колико ти је стало до медијских слобода са продајом минута на РТС. Неке ствари морају да нам буду јасне јер, ако нису, онда ћемо понављати грешке – закључује Бакић.

Поделите:

4 Коментари

 1. ШТА УЧИНИ НАШ “ПОЛИТИЧКИ КОРОВ”?

  Коров, као појава, прати сваку ботаничку врсту, а у најновијем времену намножио се и политички коров. Он мења капу у зависности од држалаца власти. Да ли је “коров”, у савременом жаргону властодржаца, опозиција. Када први зглајзну, вољом, до јучерашњих обожавалаца, постану не “коров”, већ плевачи дојучерашњег “корова”. Како овде да се помену прелетачи странака? Они су још гори од “корова”, на време се окрену са “корисне биљке” у нову “корисну биљку”. Тако, никада ни су “политички коров” и, како ствари стоје, неће ни бити. Такав “коров” ће усрећити и раднике и пензионере, биће но када и који будући “коров” док се не исплеви?

  ♣ Политички коров, за разлику од биљног, делује и вегетира током целе године.
  ♣ Многи немају краве, али пију ли пију афлатоксине по повећаним законским садржајем.
  ♣ Не признаје чак и суд своје партије. У којој се тренутно налази!
  ♣ Избори су код нас само губљење времена. Резултати свих претходних су поражавајући.
  ♣ Агенција за борбу против корупције узела је корупцију у своје руке.
  ♣ Ми у фирми не можемо напред. Иза нас нико не стоји.
  ♣ Са актуелном влашћу догурали смо (пре)далеко. Никако да се вратимо себи.
  ♣ Добио је факултетску диплому по повољној цени, а не гратис!
  ♣ Крема која је ушла и у анале је вазелин.
  ♣ Дошло je код нас неко време, не можеш ни мито да даш ако немаш везу.
  ♣ Питам се: докле ће ТВ Бор емитовати стварност, уместо онога што се заиста дешава?
  ♣ „Напредовали“ смо, код нас, као да влада неприкосновени Угузус-бег.
  ♣ Генчићева вила је мала да прими људе „сосиног“ формата!
  Како је кренула Брнабићева са статистиком о увећању пензије, боље је било да не да заклетву. Мање би секирала пензионере. Њена заклетва је реда ради. Она се не крсти, а лаже ли лаже.
  ♣ Вођа ради, остали га нежно пазе. На крају га ухвати дремка. Грешке испаштају други.
  ♣ Сваки председник зна снагу своје земље, њену будућност гради, а не сања?
  ♣ Колико наша држава има институција, друго није јој ни потребно.
  ♣ Фискални савет прогласио је нашу електроприведу међу највећим загађивачима у Европи. Није ни чудно, запошљава изнад 30.000 ш*роња.
  ♣ Храна код нас је 20% јефтинија него у ЕУ, плате три и више пута ниже. Из ината “политичких корова” гладујемо?.

 2. Da napomenem da ne simpatisem SNS a ni SzS, kao uvod u sledece: Bakic je zestok bolesnik. Iza pitome face krije se zestoka komunjara, mozda cak i ideoloskog trockizma. Vidjao sam u nasa vremena komunjara u smislu bezbostva, koji nista ideolosko nemaju, ali ovaj je zestok komunjarski psihopata. Zestok bolesnik.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here