Jovo Bakić razmontirao Đilasa: Opozicija je spremna da napravi dogovor sa mafijom

Podelite:

Sociolog Jovo Bakić žestoko je opleo po Draganu Đilasu tvrdeći da je jedan deo opozicije spreman da uđe u dogovore sa mafijom, usput navodeći da predsednik Aleksandar Vučić sigurno neće otići dobrovoljno. Rešenje je, ističe, oružana sila, a ključno pitanje je kako da bude što manje krvi u tom poduhvatu.

– Jer ova vlast sigurno dobrovoljno otići neće. Ona može izgubiti na izborima, ali neće to priznati. Kao što ni Miloševićeva vlast nije priznala da je izgubila izbore. Morala je da se upotrebi sila – rekao je Bakić u intervjuu za nedeljnik Vreme.

On je rekao da su ljudski životi najdragoceniji i da zato treba sve učiniti kako bi došlo do smene vlasti, ali ne po cenu sklapanja dogovora sa mafijom.

– Jer, ako smo sklopili dogovor s mafijom, a izgleda da je jedan deo opozicije na to spreman, onda smo “džaba krečili”. Onda je to samo zamena autoritarne oligarhije jednom čistom oligarhijom koja će takođe imati veze s mafijom – kazao je Bakić i dodao da sa mafijom nema pregovora jer se onda pristaje na njene uslove.

U tom smislu nikome, bez obzira na određene zasluge, koje su nesumnjive, ne smemo zaboraviti šta je radio, računajući tu i onoga koji s vama sada razgovara, dodaje Bakić.

– Svako mora da ima svest o odgovornosti. Petog oktobra je propuštena velika šansa. Onda, vidite, ko je uveo te užasne rijaliti- programe koji truju duh naroda? Pa Dragan Đilas. Njegova agencija je uvela rijalitije na televizije sa nacionalnom pokrivenošću. I sada svi mi treba da kažemo: “Bravo, majstore, bićeš super kada dođeš na vlast.” Pošto si već prethodno pokazao koliko ti je stalo do medijskih sloboda sa prodajom minuta na RTS. Neke stvari moraju da nam budu jasne jer, ako nisu, onda ćemo ponavljati greške – zaključuje Bakić.

Podelite:

4 Komentari

 1. ŠTA UČINI NAŠ “POLITIČKI KOROV”?

  Korov, kao pojava, prati svaku botaničku vrstu, a u najnovijem vremenu namnožio se i politički korov. On menja kapu u zavisnosti od držalaca vlasti. Da li je “korov”, u savremenom žargonu vlastodržaca, opozicija. Kada prvi zglajznu, voljom, do jučerašnjih obožavalaca, postanu ne “korov”, već plevači dojučerašnjeg “korova”. Kako ovde da se pomenu preletači stranaka? Oni su još gori od “korova”, na vreme se okrenu sa “korisne biljke” u novu “korisnu biljku”. Tako, nikada ni su “politički korov” i, kako stvari stoje, neće ni biti. Takav “korov” će usrećiti i radnike i penzionere, biće no kada i koji budući “korov” dok se ne isplevi?

  ♣ Politički korov, za razliku od biljnog, deluje i vegetira tokom cele godine.
  ♣ Mnogi nemaju krave, ali piju li piju aflatoksine po povećanim zakonskim sadržajem.
  ♣ Ne priznaje čak i sud svoje partije. U kojoj se trenutno nalazi!
  ♣ Izbori su kod nas samo gubljenje vremena. Rezultati svih prethodnih su poražavajući.
  ♣ Agencija za borbu protiv korupcije uzela je korupciju u svoje ruke.
  ♣ Mi u firmi ne možemo napred. Iza nas niko ne stoji.
  ♣ Sa aktuelnom vlašću dogurali smo (pre)daleko. Nikako da se vratimo sebi.
  ♣ Dobio je fakultetsku diplomu po povoljnoj ceni, a ne gratis!
  ♣ Krema koja je ušla i u anale je vazelin.
  ♣ Došlo je kod nas neko vreme, ne možeš ni mito da daš ako nemaš vezu.
  ♣ Pitam se: dokle će TV Bor emitovati stvarnost, umesto onoga što se zaista dešava?
  ♣ „Napredovali“ smo, kod nas, kao da vlada neprikosnoveni Uguzus-beg.
  ♣ Genčićeva vila je mala da primi ljude „sosinog“ formata!
  Kako je krenula Brnabićeva sa statistikom o uvećanju penzije, bolje je bilo da ne da zakletvu. Manje bi sekirala penzionere. Njena zakletva je reda radi. Ona se ne krsti, a laže li laže.
  ♣ Vođa radi, ostali ga nežno paze. Na kraju ga uhvati dremka. Greške ispaštaju drugi.
  ♣ Svaki predsednik zna snagu svoje zemlje, njenu budućnost gradi, a ne sanja?
  ♣ Koliko naša država ima institucija, drugo nije joj ni potrebno.
  ♣ Fiskalni savet proglasio je našu elektroprivedu među najvećim zagađivačima u Evropi. Nije ni čudno, zapošljava iznad 30.000 š*ronja.
  ♣ Hrana kod nas je 20% jeftinija nego u EU, plate tri i više puta niže. Iz inata “političkih korova” gladujemo?.

 2. Da napomenem da ne simpatisem SNS a ni SzS, kao uvod u sledece: Bakic je zestok bolesnik. Iza pitome face krije se zestoka komunjara, mozda cak i ideoloskog trockizma. Vidjao sam u nasa vremena komunjara u smislu bezbostva, koji nista ideolosko nemaju, ali ovaj je zestok komunjarski psihopata. Zestok bolesnik.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here