“Јунак” бунтовне теологије уклонио са јутјуба инквизиторски снимак спаљивања слике владике Иринеја

Поделите:

Непознати “јунак” који је пре пар дана поставио на свој јутјуб канал снимак који приказује спаљивање на ломачи фотографије епископа Иринеја Буловића, уклонио је овај видео клип.

https://www.youtube.com/watch?v=WiPTLdbdJbE&feature=youtu.be

 

Проблем јутјуб “јунака” је што свака акција на интернету оставља трагове и не постоји начин да се сасвим и апсолутно уклоне ови трагови. Линк ка јутјуб клипу је остао без обзира на уклоњени видео, а такође су остали и скриншотови снимка, такође је више корисника интернета скинуло овај видео клип и архивирало јер је било сасвим извесно да ће “јунак” ове приче врло брзо уклонити видео клип јер је насилан и подлеже закону.

Поред свега набројаног постоје и друге информације које ће помоћи тужилаштву у разоткривању незнаног “јунака” са интернета. Јутјуб канал који се сада зове “Трн у оку” претходно се звао “Алекса Марковић”.

КУБАТЕ, КОЛИКО ИМАШРОДОЉУБА? :)1) 5. новембра 2019. на Стању ствари се први пут појављује псеудоним "Алекса Марковић"…

Gepostet von Срђан Крунић am Donnerstag, 23. Juli 2020

Коментар Срђана Крунића који је анализирао и разоткрио незнаног “јунака”, преносимо у целости:

КУБАТЕ, КОЛИКО ИМАШ
РОДОЉУБА?

1) 5. новембра 2019. на Стању ствари се први пут појављује псеудоним “Алекса Марковић” који потписује текст “Права вера и чисти интерес или Самовоља владике бачког Иринеја” у коме се владика оптужује за више кривичних дела (фалсификовање туђег потписа, завереничко организовање и деловање на Богословском факултету?!);

2) Под истим псеудонимом се 18. новембра 2019. отвара јутјуб канал који се касније преименује у “Трн у оку”. Први објављени видео су били тајни снимци са заједничке седнице чланова Синода СПЦ и професора Богословског факултета (интегрално 12. децембар 2019.);

3) 6. јула 2020. Родољуб Кубат за Novu.rs оптужује епископа бачког отужбама Алексе Марковића у тексту “Irinej falsifikatom do položaja – Vladin čovek na Bogosloviji”;

4) 14. јула 2020. портал Teologija net објављује програмско-идеолошки текст Родољуба Кубата “Бунт у срцу Библије (Теологија бунта)”;

5) 22. јула 2020. се на јутјуб каналу Алексе Марковића појављује опскурни видео спаљивања фотографије епископа бачког са текстуалном поруком бунта и позивом на освету.

У своје време се Кубат јавно п(р)озивао на Поукама.орг да потврди или оповргне да ли он лично стоји иза истоименог твитер налога. У међувремену се Кубат на том месту легитимисао, нпр. фотографисањем са својом пријатељицом, једном од демонстраната против Цркве, а у корист абортуса (“Све смо ми абортирале!”).

Да ли је куцнуо час да се Кубат, први покретач теологије бунта у Срба, слободно легитимише као носилац псеудонима Алекса Марковић и Трн у оку? Или пак јавно одрекне да има шта са тако потписаним закулисним радњама? Можда је дошло време да тужилаштво за високо-технолошки криминал узме ова питања у своје руке и да нам одговоре?

+

САОПШТЕЊЕ МИТРОПОЛИТА ПОРФИРИЈА ЗБОГ ЈАВНИХ ПРЕТЊИ ЕПИСКОПУ ИРИНЕЈУ

23/07/2020

Tоком јучерашњег дана у црквеној јавности је осећај узнемирења и индигнације изазвао снимак спаљивања фотографије Eпископа бачког др Иринеја Буловића, објављен на Јутјубу. Несумљиво је да се не ради само о провокацији, него о програмском позиву на бруталан обрачун са владиком Иринејем.

Сабласна тишина која прати спаљивање фотографије на тршчаној огради потсећа на инквизиторске ломаче или на сличне, ритуалне егзекуције. Све то нам открива несумњиви девијантни карактер реaлизатора снимљеног сабласног перформанса, који овим путем заправо свима упућује немушти вапај за помоћ. О таквим тешким психичким проблемима, нажалост, сувише често сазнајемо преко медија, када масовне убице овакве поруке прво објаве на интернету, а потом крену у реализацију.

У овaквим случајевима, велика је одговорност државних органа, јер, не ради се о претњи само према епископу Иринеју и његовој околини, него и за друштво, а највише за самог починиоца.

P.S. Опскурни видео је за сада уклоњен. Како друге да (на)учиш бунту ако немаш ону ствар?

Срђан Крунић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here