Јункер поставио унука ратног злочинца за шефа кабинета

Поделите:

Председавајућа Комитета за буџетску контролу ЕП Ингеборг Гресле оптужила је председника Европске комисије Жан-Клода Јункера да је извео “пуч” против Европе.

Како је рекла, Јункер је извео “пуч” тиме што је свог шефа кабинета Мартина Зелмајра поставио за генералног секретара Европске комисије. Греслеова је у ауторском тексту за француски лист “Либерасјон” навела да тиме Европска комисија показује да “не поштује сопствена правила”, преноси портал Политико.

Према мишљењу ове утицајне европосланице, успон Мартина Зелмајра од Јункеровог шефа кабинета преко функције заменика генералног секретара, а скоро одмах након тога и генералног секретара Европске комисије, односно њеног водећег јавног службеника, није била “спонтана идеја”.

Греслеова је чланица Хришћанскодемократске уније немачке канцеларке Ангеле Меркел, дела Европске народне партије, којој припадају и Јункер и Зелмајр.

Бриселски портал подсећа да су посланици Европског парламента у априлу усвојили резолуцију којом се позива на то да се у Европској комисији поново размотре правила постављања комесара и затражили реформу правила по којима се особље запошљава.

“И док у Јункеровом кабинету има око 30 људи, Генерални секретаријат Европске комисије покрива гломазну радну снагу од више од 30.000 запослених којима Зелмајр сада треба да управља”, навела је Греслеова и додала да Зелмајр “никада није водио ниједно одељење од почетка каријере 2004. године”.

Према подацима дотупним на интернету, Мартинов деда Јозеф Зелмајр био је као припадник Вермахта осуђен за ратне злочине у Југославији, а у Западној Немачкој је касније постао први директор Војне контраобавештајне службе (МАД).

(Танјуг)

Поделите:

2 Коментари

  1. Tanjug je boljsevicko glasilo ilazljivo i objavljuje udbaske zapaljive naslove. Zelmajrovo imenovanje ima veze sa njegovim kvalifikacijama a ne sa postupcima njegovog dede. Sin Nikite Hruscova je 1991 otisao za Ameriku i postao nas drzavljanin 1998, i Staljinova cerka je otisla davno u Ameriku….koji ste vi Rusofislki komunisticki primitivci. Zasto lazete taj narod.

  2. Ko vas bre placa bago komunisticka, recite ver jednom…otvorite ta dosijea…….trosite poreznicke pare na vodjenje vais anti zapadnih primitivnih ratova…….ako je to sto Putinu daje snagu on je veci luzer nego sto je Amerika i mislila…..pateticni luzeri jedni

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here