Кад Белоруси запевају „Видовдан“

Поделите:

Спектакуларним концертом у Центру «Сава», синоћ је завршена тродневна манифестација «Дани Минска у Београду». Велика сала Центра «Сава» је, чини се, била претесна да прими све они који су желели да присуствују овом празнику за очи и уши.

Председнички  оркестар Белорусије се побринуо да публици приреди вече за памћење.

Смењивале су се једна за другом мелодије и извођачи.

Од  овогодишњих представника Белорусије на песми Евровизије до артискиње, чије су акробације заустављале дах присутнима у сали.

Смењивале су се једна за другом белоруске песме и игре, док су у позадини на огромном видео биму приказивани најлепши призори ове, нама братске, земље.

Концерту су присуствовали и уважени гости из Белорусије-делегација коју је предводио председник Минског градског комитета Андреј Шорец, нови (стари) амбасадор Белорусије у Србији Валериј Бриљов, заменик руског амбасадора Денис Кузнедељев, градоначелник Београда Синиша Мали, његов заменик Андреја Младеновић , почасни конзул Белорусије у Београду Драгомир Карић и многи други.


Да би спектакл попримио ноту братске љубави, побринули су се чланови Председничког оркестра Белорусије.

На опште одушевљење публике, сплет српских песама су започели песмом «Видовдан» а завршили на неки начин химном страдања српског народа –песмом «Тамо далеко».

Публика је крај песме пропратила на ногама, наградивши извођаче громогласним аплаузом.

News Front

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here