Kако ће ФБИ открити ко је издао Ану Франк

Поделите:

Употреба других савремних техника као што су форензичко рачуноводство, наука о понашању и реконструкција сведочанстава, могу дати уверљиве доказ

Истрага у случају Ане Франк наставља се пошто је тим стручњака предвођен пензионисаним ФБИ агентом Винсом Панкокеом обезбедио примену савремене форензичке науке и криминологије у нади да ће решити један од најпознатијиих случајева Хладног рата.

“У истрази ћемо нагласак ставити на нове потенцијале”, рекао је пензионисани специјални агент који води овај случај.

У потрази за новим траговима, он и његов тим дигитално прелазе кроз милионе страница скенираног материјала из Националног архива у Вашингтону, као и архива у Холандији, Немачкој и Израелу.

Употреба других савремних техника као што су форензичко рачуноводство, наука о понашању и реконструкција сведочанстава, такође могу дати уверљиве доказе.

Тим ће, на пример, скенирати Анину првобитну кућу, а потом анализирати колико се далеко звуци могу чути кроз зидове те куће.

Те технике ће им омогућити да преиспитају старе доказе. На пример, да ли куцање на зид – које је Ана Франк описала у свом дневнику – био знак за оне који се крију да се утишају јер су прегласни, или можда замка.

Такве модерне и скупе технике нису биле доступне холандској националној полицији када су неуспешно истраживали случај 1948. и, поново, 1963. године.

 

 

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here